Backpacken Alaska

alaska-backpacken
Backpacken Alaska? Is dit uberhaupt wel mogelijk vanwege het grillige landschap? Jazeker dit kan.
Ik zie je denken. Backpacken Alaska? Backpacken door “The Last Frontier” zoals Alaska ook wel genoemd wordt is een ware belevenis waar je sterk voor in je schoenen moet staan. Maar net zoals andere landen waar stilte, rust en overleven overheerst moet je goed weten waar je mee bezig bent. Waar je wel en niet kan komen zonder begeleiding. Alaska is namelijk fenomenaal. Je stoutste dromen worden overwonnen. Ondanks dat Alaska een immens verlaten land is waar je zo oog in oog met een beer of een eland kunt staan is dit mogelijk. Echter zul je onder begeleiding de wildernis van Alaska moeten ontdekken. Dit vanwege je eigen veiligheid omdat backpacken door Alaska een risico met zich meebrengt. Dus wil je reizen en “Into the Wild gaan”? Net zo reizen als in de beruchte film met de fantastische muziek van Eddie Vedder op de achtergrond? Boek dan een los vliegticket naar Anchorage en regel daar ter plekke een gids voor je ontdekkingstocht.

airlineHoe kom je in Alaska. Via transits in Amerika naar de hoofdstad Anchorage. Het snelst is echter met Icelandair via Reijkjavik direct naar de hoofdstad van Alaska. Bekijk via de link hieronder de snelste of goedkoopste optie om naar Alaska te vliegen.
Ga naar: Goedkope vliegtickets

Met de trein door Alaska

De beste manier om Alaska te ontdekken is met de Alaska Railroad trein. Deze treinroute verbindt sinds de jaren 20 van de vorige eeuw het kustgebied met plaatsen in het woeste binnenland. De trein tuft langs bergen, ravijnen en ijzige gletsjers. Plekken als Moose Pass oftewel eland passage in onze taal worden aangedaan. Ongeveer 70 % van de bevolking van Alaska woont langs deze levensader. Het plaatsje Seward is de eindbestemming van de treinreis.

Een rondreis door Alaska

Alaska is het land van de uitgestrekte gletsjers, dichte naaldwouden, immense bergketens, dichte regenwouden, toendra’s, uitgeslepen fjorden en heel veel beren en elanden. Naast deze dieren vind je er ontzettend veel vogels die met name in de lente Alaska aandoen om te genieten van het paradijs. De ongerepte wildernis brengt de pioniersgeest in menig reiziger naar boven. Er is zo ontzettend veel te zien dat je ogen te kort komt. Alaska is nog ongerept, het land is puur natuur. Ideaal voor rondreizigers die eens wat anders willen.

alaska-met-de-trein