Backpacken Maladiven! Hoe druk je de kosten?

budget vakantie malediven

Als je in Maleisie,Thailand of een ander Aziatisch land bent en je wilt even helemaal chillen aan een parelwit strand en wilt snorkelen tussen de walvishaaien. Dan zijn de Malediven perfect om eens te bezoeken. Hieronder het verhaal van Erik van der Rijt waarin hij vertelt dat een vliegticket vanuit o.a. Kuala Lumpur en Vietnam helemaal niet duur hoeft te zijn. Lekker toch?

Verhaal Erik:
Een tijdje terug vroeg ik hier wat informatie over backpacken door de Malediven , er was wel wat informatie maar niet veel concreets. In deze post zal ik jullie proberen zoveel mogelijk informatie hierover te geven. Ik ben hier samen met Noortje, je hebt namelijk wel een reisbuddy nodig om de grootste kosten, namelijk de accommodatie te drukken. Het begint met erheen vliegen, ik ben zelf voor 70.- hierheen gevlogen vanaf kuala lumpur. En vlieg voor ongeveer 100.- door naar Vietnam.

Je land op Hulumale. Er gaat iedere 20 minuten een ferry naar Male. Dit is de hoofdstad van de Malediven , en verder niet zo’n mooie stad om te verblijven. Ferry kosten zijn +- 1 euro. We hadden onze eerste nacht geboekt op het buureilandje vilingili. Een overnachting kost met alle taxes etc +- 40.- als je dit via Booking.com boekt en linkjes van elkaar gebruikt krijg je beide 15 euro terug en betaal je dus maar 10.- . Vilingili is niet zo speciaal maar vooral handig als je laat aankomt of op vrijdag aankomt, gezien op vrijdag geen ferrys gaan naar andere eilanden.

Bij bijna alle hotels zit ontbijt inbegrepen , voor een gemiddelde lunch/ avond eten betaal je ongeveer 5 a 6 dollar p.p.
We zijn hierna door gegaan naar Maafushi , een wat bekender eiland met meerdere overnachting keuzes, prijs is ongeveer gelijk aan bovenstaand.

Je kan hier een snorkel tour doen voor 25 dollar pp; waarbij je een halve dag weg bent en lunch is inbegrepen. Je snorkelt op 4 plekken , en als je geluk hebt spot je haaien, manta roggen, schildpadden, dolfijnen en walvishaaien.
Je kan er ook duiken, je betaald voor een duik gemiddeld 40.- dollar. Verder zijn er diverse watersporten te doen , waarvan prijzen niet zo duur zijn zoals verwacht. We zijn er na doorgegaan naar Fulidhoo, een paradijs zoals je op internet veel ziet. Prachtig om te ontspannen echter weinig te doen.

Kortom; ben je aan het backpacken, loopt je reis op zijn eind en wil je graag nog even een weekje heerlijk ontspannen? Overweeg de Malediven eens. Accommodaties op een tropisch eiland zijn niet duurder als de rest van Zuid Oost Azië; maar absoluut nog te overzien en je krijgt veel meer voor je geld. Je kan overal betalen in dollar of maledivse rupiah (1= +- 18)

About the author /