Bezienswaardigheden Thailand

bezienswaardigheden thailand
Thailand heeft prachtige bezienswaardigheden en teveel hoogtepunten om op te noemen. In Bangkok alleen al kijk je je ogen uit en wanneer je door Thailand reist kom je overal de meest prachtige bezienswaardigheden tegen. Of het nu een tempelcomplex is, de schitterende natuur of de tropische eilanden in het zuiden. Thailand heeft het allemaal. Hieronder is een selectie gemaakt van de meest aansprekende bezienswaardigheden Thailand en hoogtepunten. Dit zijn onder andere tempels, natuurgebieden en bouwwerken uit het verleden.

Bezienswaardigheden Bangkok

Golden Palace Bangkok
Het Golden Palace in Bangkok is een must om te bezoeken. De ene tempel is nog mooier dan de andere, goud is hier de kleur die overheerst. Overal hoor je biddende monniken en in diverse tempels op het complex wordt er gebeden voor Boedhabeelden.

Ko San Road
Ko San Road is het backpackers centrum van heel Azie. Hier komen backpackers uit alle delen van de wereld samen. Je vindt hier goedkope hotels, hippe bars, restaurantjes, marktjes en nog veel meer.

Per Longtail boot over de Chao Phraya-rivier

Achter het Golden Palace complex ligt de Chao Phraya rivier. Het is prachtig om Bangkok vanaf deze rivier te ontdekken. Per longtail boot vaar je langs woningen op palen, je ziet vanaf het water het alledaagse leven van Bangkok. Echt een aanrader om te ondernemen.

Bezienswaardigheden Thailand

Ayutthaya
Net buiten Bangkok ligt Ayutthaya, de oude hoofdstad Thailand. Dit complex toont oude tempels en een indrukwekkende natuur. Per trein is het een half uurtje vanaf Bangkok. Uiteraard kun je er ook met de taxi of bus heen.

The River Kwai
De brug over de River Kwai is een populaire bezienswaardigheid geworden door de gelijknamige film. Deze in de 2e wereldoorlog aangelegde brug toont je prachtige natuur in combinatie met een gruwelijk verleden. Hier zijn duizenden mensen overleden, waaronder ook Nederlanders en Belgen, die de voor Japanners belangrijke spoorlijn moesten aanleggen. Een tip is om hier een nachtje te verblijven in één van de woonbootjes die in de rivier liggen. Tenminste..als je sóchtens wakker wilt worden gemaakt door olifanten die je zachtjes tegen je woonboot met hun slurf wiegen.

Sukothai tempelcomplex
Midden in Thailand, bij het stadje Soekothai ligt een prachtig tempelcomplex met een oppervlakte van enkele kilometers. Per fiets kun je hier de schitterende tempels bewonderen. Ook is de omgeving van dit complex adembenemend. Hoe kom je er? Vanuit Bangkok pak je de trein naar Phitsanulok. Vanuit deze plaats reis je per bus een uurtje naar het stadje Soekothai.

Chiang Mai en omgeving
De hoofdstad van Noord Thailand, Chiang Mai is een bijzonder aangename stad om te verblijven. In Chiang Mai vind je leuke tempels en zijn er vele barretjes en restaurants om een leuke avond te hebben. Chiang Mai is het ideale startpunt om groene heuvelachtige omgeving te verkennen. In dit gebied vind je vele watervallen, kun je per olifant de omgeving verkennen en is het mogelijk om per vlot de kronkelige riviertjes af te dalen. Dit gebied is de woonomgeving van de traditionele bergdorpen. Hier vind je diverse stammen die nogsteeds oude tradities in ere houden. Prachtig om te zien.
Lees meer over Chiang Mai