Egypte

Egypte reizenOp zoek naar een vakantie Egypte? Een rondreis maken of een heerlijke strandvakantie of eventueel backpacken? Egypte blijft reizigers fascineren. Piramiden en palmen, de Nijl, de sfinx en de woestijn. Wie denkt dat je alleen via een georganiseerde rondreis Egypte kan ontdekken heeft het mis. Backpacken of individueel rondreizen is prima te doen in dit fantastische land. De infrastructuur is redelijk, je kunt goed van bestemming naar bestemming reizen en overal is wel accommodatie te vinden. Wil je genieten van een zonvakantie in één van de badplaatsen? Ook dan kun je op deze pagina terecht. Check de mogelijkheden voor een vakantie Egypte.

Egypte – Reizen door de geschiedenis

Wie aan Egypte denkt, denkt eerst aan piramiden. Niemand weet welke mensen opdracht gaven tot de bouw, door wie zij zijn ontworpen en gebouwd en uiteindelijk leeggeroofd. Deze wereldwonderen blijven een onbegrensde aantrekkingskracht uitoefenen op de kunsthistorici, archeologen, theologen, filosofen, backpackers en rondreizigers.

Egypte zonvakantie aanbiedingen

Wil je een strand of duikvakantie? Dit kan natuurlijk ook in Egypte. Sharm El Sheik en Hurgada zijn de bekendste badplaatsen. Wil je een zonvakantie boeken maar je wilt ook de bezienswaardigheden van Egypte zien. Of je wilt een Nijlcruise boeken? Er zijn genoeg reisbureaus die deze combinaties voor je kunnen maken. Selecteer maar eens een aanbieder in het menu rechtsboven.
Sharm El Sheikh vakantieBay View Sharm el Sheikh
Aangenaam hotel waar u voor een vriendelijke prijs een heerlijke vakantie kunt vieren. Bay View ligt nabij het centrum en strand van Na’ama Bay. Op het dak vindt u een gezellige loungebar waar u tot in de late uurtjes kunt genieten van de Egyptische gastvrijheid. 2 buitenzwembaden en 500 meter van het centrum van Na’ama Bay. Scherpe prijs. Leuk dakterras met bar. Dicthbij centrum en strand. Gezellig café
Meer Arke Egypte vakanties

Egypte zonvakantieGrand Seas Resort Hurghada
Een heerlijke 8-daagse strandvakantie! Voor het ultieme vakantiegevoel verblijft u in het Grand Seas Resort Hostmark gelegen in het zuiden van Hurghada. Het hotel ligt tussen het kristalheldere water van de Rode Zee en de uitgestrekte zandvlakten van de woestijn in.
Meer FOX Egypte vakanties

De schoonheid van Egypte

De rivier de Nijl, die al duizenden jaren door Egypte stroomt, is het toneel geweest van zowel de evolutie van geavanceerde culturen als de invasie van buitenlanders, zoals Perzen, Grieken, Arabieren, Turken, Fransen en Britten. De oude beschavingen waarover de geschriften op de tempelmuren verhalen, vervullen iedere bezoeker aan dit land van zand en steen met ontzag en inspiratie. Een bezoek aan Egypte leert dat er veel meer in dit enorme land te ontdekken is dan men zich had kunnen voorstellen: prachtige oases, monumenten die zowel verbazingwekkend als raadselachtig zijn, stammen die in het midden van de woestijn nog in het verleden leven en getuigenissen van steen over menselijke prestaties die het begrip te boven gaan. En de woestijnwind fluistert dat er wellicht nog meer te ontdekken is.

Het zeer vruchtbare Nijldal ligt precies in het midden van de grootste woestijn van deze aarde, de Sahara. De rivier de Nijl deelt Egypte globaal in tweeën en het Suez kanaal creëert een derde deel, het schiereiland van de Sinaï. In het noorden grenst Egypte aan de Middellandse Zee, in het zuiden aan Soedan, in het westen aan Libië en in het oosten aan Israël en de Rode Zee. Egypte ligt in het uiterste noordoosten van Afrika en heeft een oppervlakte van ruim 1.002.000 km². Meer dan 90% van de bevolking woont in de smalle, vruchtbare strook land van het Nijldal. De rest van het land bestaat uit vlakke woestijngrond, met de westelijke woestijn in het noordwesten, de Libische woestijn in het zuidwesten en de oostelijke woestijn tussen de Rode Zee en de rivier de Nijl.

Bezoek de vier stenen giganten van het Ramses II-monument in Aboe Simbel en ervaar ook het diepe ontzag van de oude Egyptenaren voor de goddelijkheid van de farao’s. Wandel door de heilige tempels van Luxor en Karnak of door de bizarre dodenstad van Thebe en besef hoe ernstig de oude Egyptenaren hun godsdienst en cultuur beleefden.Waar u ook naartoe gaat in Egypte, u zult locaties en namen uit een rijk, kleurig verleden ontmoeten: Alexandrië, Antonius en Cleopatra, Toetanchamon, Memphis, Sinaï, El-Alamein en Suez.