Hoe reis je goedkoop door Thailand heen?

transport thailand

“Ik zou wel graag een mooie lange reis maken, als ik alleen maar het geld had…” Een bekende opmerking richting langetermijnreizigers. Wellicht heb je het zelf wel eens hardop gedacht? Toch zijn deze nomaden en rugzaktoeristen vaak lang niet zo welvarend als hun jaloersmakende avonturen doen geloven. Voordelig reizen is makkelijker dan het lijkt, mits je enkele percepties van ‘als noodzakelijk ervaren’ luxebehoeften kunt bijstellen. Ook de plaats van bestemming helpt mee aan het dagelijkse kostenplaatje. Zuid-Oost Azië en specifiek Thailand is een absolute budget-favoriet! Beleef een onvergetelijke rondreis… met de hand op de knip.

Besparen op de vlucht naar Thailand
Wanneer je wilt besparen op je vliegtickets Thailand heb je een aantal opties. Je kan direct boeken bij een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij als bijvoorbeeld Etihad of KLM. Een andere optie is dat je bij een website boekt die alle maatschappijen vergelijkt, dit zou kunnen op wtc.nl.
Ook zijn vliegtickets Thailand met een overstap soms voordeliger dan rechtstreeks. Het enige nadeel kan zijn dat je een lange overstap hebt. Flexibel hierin zijn kan je echter wel helpen om goedkoper uit te zijn bij het boeken van vliegtickets Thailand.

De beste Thailand bespaartips
Om na te gaan hoe je een Thailand-reis kunt organiseren zonder van te voren de jackpot te hoeven winnen, is het essentieel de basisbehoeften nader te bekijken: een dak boven jouw hoofd, eten en schoon drinkwater. Planning kan een hoop schelen: kijk van te voren in jouw portemonnee en bepaal jouw accommodatiebudget vóórdat je het uitgegeven hebt. Thailand is tevens een land van handje-klap, wat jou in staat stelt ter plaatse goedkopere verblijfsopties te onderhandelen. Er zijn ook vele reisforums te ontdekken waar je in contact kunt komen met lokale bewoners die een extra bed, bank of vloerruimte overhebben voor avontuurlijke reizigers. Je kunt natuurlijk elke avond uit eten gaan, het is immers vakantie. Je kunt ook zelf op de markt verse producten inslaan en jouw eigen maaltje bereiden. Het Thaise straatvoedsel, zoals een verse Pad Thai, is tevens een goedkope uitkomst voor elke hongerige vakantieganger! Schoon drinkwater is in de supermarkt te verkrijgen, maar je kunt er ook voor kiezen vooraf ontsmettingstabletten of een UV-C lamp in reisformaat aan te schaffen waarmee je het water kunt reinigen.

Kijk ook eens naar secundaire behoeften zoals vervoer en het bezoeken van bezienswaardigheden. Boek jij een chique toeristenbus, een lokale rammelbus of steek jij je duim in de lucht om te liften? Boek jij een geheel verzorgde tour of huur je voor een paar euro een brommertje en ga je zelf op verkenning? Reizen is zo duur of goedkoop als je zelf wilt!

Tagged with:    

About the author /