Sumatra

Backpacken Sumatra

Sumatra backpackenSumatra staat bekend om zijn indrukwekkende natuur. Sumatra is een ideale bestemming voor reizigers die houden van zowel natuur als cultuur. Op het een na grootste eiland van de archipel vind je watervallen, vulkanen en ongerepte tropische wouden. Hier leven zeldzame dieren zoals olifanten, tijgers, neushoorns en orang oetangs. Hier kun je reizen langs de vele plantages in de noordelijke provincies waar rubber, tabak, cacao en palmolie geproduceerd wordt. Een van de hoogtepunten is het Toba meer, waar je kunt genieten van een uniek uitzicht over de watervlakte van het grootste meer in Zuidoost-Azie, omringd door vele vulkanen en bergen. Midden in het meer ligt het eiland Samosir, dat volgens de overlevering van de lokale ‘ Batak ‘ bevolking de ‘Navel van de wereld’ is. In Padang kun je kennismaken met Minangkabauers. Het centrum van de Islamitische cultuur is Bukittinggi. Je herkent de traditionele Minangkabau huizen aan de zadeldaken. Die op hoorns van een karbauw lijken. Een bezoek aan het oude koningspaleis , de warmwaterbron in Sipaholon en het passeren van de evenaar zijn onvergelijke ervaringen.

Individuele rondreizen Sumatra uitgelicht

Sumatra individueelFox individuele rondreis Sumatra, Java en Bali
Deze 22-daagse individuele rondreis toont je Sumatra, Java en Bali. Op Sumatra begin je in Medan, het kleurrijke Tobameer, het Panti natuurreservaat met tijgers en neushoorns en de Mingkabause Hooglanden waar nog traditionele dorpen te vinden zijn. Vervolgens vlieg je naar Jakarta, reis je naar Bandung, Jogyakarta, de Bromo-vulkaan. Je sluit af aan de stranden van Bali.
Lees meer over deze rondreis Sumatra, Java en Bali

Individuele rondreizen SumatraNRV individuele rondreis – Beste van Sumatra, Java & Bali
20 dagen
Je brengt een bezoek aan de Orang-Oetans op Sumatra en verblijft op Samosir Island in het Tobameer. Daarna bezoek je de Botanische Tuinen van Bogor op Java. Maakt een unieke treinreis langs de rijstvelden van Java en brengt een bezoek aan de beroemde Borobudur vlakbij de culturele hoofdstad Yogyakarta. De laatste dagen beleef je heerlijke stranddagen op Bali. Kortom 3 eilanden ineen en als afsluiter een verblijf aan het strand.
Lees meer over deze individuele rondreis Sumatra, Java en Bali

Groepsreis Sumatra met gelijkgestemden

Sumatra groepsreizenShoestring rondreis – Sumatra. Java, Bali per groep
Een schitterende groepsreis van 3 weken. Ontdek landschappen en kleurrijke culturen. Proef traditionel gerechten, bezoek dansvoorstellingen en ontmoet orang-oetans. Geniet van de mooiste bloemen, jungles, vulkanen en rijstterrassen. Deze meest complete groepsrondreis door Indonesië zal je je leven lang bij blijven!
Lees meer over deze groepsreis Sumatra, Bali en Java

Backpacken en rondreizen Noord Sumatra

Het Tobameer is de grootste attractie van Noord-Sumatra. Het blauwgroene kratermeer, waar het schiereiland Samosir middenin ligt, is het hart de Batak-gebieden. Vanuit Medan is het Tobameer goed te bereiken, via een prachtige route die langs rubber-, palmolie- en tabaksplantages voert. Vanuit Medan kan ook een bezoek worden gebracht aan Bohorok, het reservaat voor orang-oetangs in het natuurreservaat Gunung Leuser. Jonge apen worden hier voorbereid op een zelfstandig leven in het regenwoud. Atjeh, de provincie ten noorden van Medan is streng-islamitisch. Langzamerhand is het toerisme hier aan het opkomen, omdat de situatie tegenwoordig stabiel is.

Backpacken en rondreizen West Sumatra

Het westelijk deel van het eiland is bergachtig met prachtig diepe meren, zoais het meer van Maninjouw. Hier leven de Minangkabau, bekend om hun matriarchale familieleven, hun milde religie en pittige keuken. Rond het vroegere Hollandse stadje Bukittinggi zijn talloze excursies mogelijk.
Op het eiland Nias, ter hoogte van Sibolga aan de westkust van Sumatra, zljn resten te vinden van een megalithische cultuur met grote stenen monumenten. Het toerisme is hier nog nauwelijks van de grond gekomen.

Backpacken en rondreizen Zuid Sumatra

Dit vlakkere deel van Sumatra wordt wel ‘de provincie van de negen lange rivieren’ genoemd. Via de hoofdstad Palembang worden grote hoeveelheden tin, hout, olie en rubber geexporteerd. De moeite waard om te bezoeken is het natuurreservaat Way Kambas, in het uiterste zuiden, waar nog tijgers en olifanten in het wild leven.

Backpacken en rondreizen Oost Sumatra

Het grootste deel van de oostkust bestaat uit onherbergzame mangrovemoerassen en veengronden. De afstanden tussen hotels en andere overnachtings plaatsen zijn ver en de accommodaties primitief. Als je hier naar toe gaat ga je back to basic, houdt er rekening mee dat je mogelijk bij de lokale bevolking zal overnachten. De bevolking is erg gastvrij en zijn erg nieuwsgierig naar toeristen, want er zijn niet veel lokalen die ooit een westerling hebben gezien.