Maleisie

backpackenmaleisie
Houd je van natuur en cultuur in haar puurste vorm? Gan dan backpacken in Maleisie? Maleisie is een gevarieerd land waar veel te ontdeken is. Het tropisch paradijs is een land waar allerlei religies harmonieus met elkaar leven. Onder backpackers wordt Maleisie niet zo vaak aangedaan als buurlanden Indonesie en Thailand. Toch kiezen steeds meer reizigers voor Maleisie want dit prachtige land heeft veel te bieden en de infrastructuur is beter geregeld dan in haar buurlanden.

vliegticket-zoekenWil je backpacken Maleisie en heb je nog een vliegticket nodig? Ga dan naar: Goedkope vliegtickets Maleisie

Waar ligt Maleisie

Maleisië grenst in het noorden aan Thailand en in het zuiden aan Singapore. Als je gaat backpacken is het ideaal om vanuit Thailand dit mooie land te benaderen, openbaar vervoer is namelijk prima. Tevens kun je ook vanuit Sumatra Indonesie met de veerboot naar Penang, om vanuit hier verder te reizen door Maleisie. Wanneer je reist door Maleisië, is dit relatief goedkoop en comfortabel. Grotere plaatsen en steden zijn gemakkelijk bereikbaar met airconditioned treinen en bussen.

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur is de ideale start om te backpacken door Maleisie. In de hoofdstad kom je zowel moderne als traditionele architectuur tegen. De Petronas Twin Towers zijn dan wel niet meer het hoogste gebouw ter wereld, maar daarom nog niet minder indrukwekkend. De stad heeft vele leuke uitgaansgelegenheden en restaurantjes. Hier kun je als backpacker wel een paar dagen toeven.
Meer over Kuala Lumpur

Overige plaatsen Maleisie

Penang is een eiland waar je je nooit verveeld en is echt een aanrader voor de backpacker. Op Penang is Georgetown de hoofdstad. Hier vind je een oud koloniaal centrum met leuke uitgaansgelegenheden. Malakka heeft een Hollands verleden. Als je door de stad loopt zie je veel oud Hollandse herenhuizen.

Borneo bestaat uit een Maleisiche en een Indonesisch gedeelte. Hier liggen de gebieden Sabah en Sarawak . De natuur is hier adembenemend en een ontmoeting met de Orang Oetang is een must als je hier aan het backpacken bent.

Maleisie tickets en hotels

Als je gaat backpacken in Maleisie heb je een vliegticket nodig. Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor je vliegticket Maleisie. Vergelijk hier de ticketprijzen per airline. Ook als je een hotel in Maleisie nodig hebt hebben wij mogelijkheden voor backpackers. Check de hotels per bestemming en kies de voor jou beste hotels.