Rond de wereld vliegtickets

wereldreis

Veel backpackers zijn op zoek naar mogelijkheden om een Wereldreis te ondernemen. 3 maanden door Azie reizen, daarna 2 maanden Oceanie en vervolgens oversteken naar bijvoorbeeld Zuid Amerika. Krijg je de kriebels al? Je bent niet de enige. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Dat is een vraag die ons veel wordt gesteld. Stel je zelf losse vliegtickets samen of is er een around the world ticket met meerdere stopovers en bestemmingen? Jazeker, die bestaan en de mogelijkheden zijn enorm.

Wat zijn around the world tickets eigenlijk?

Als je een wereldreis gaat maken doe je vaak meerdere luchthavens aan. Dit is een kostbare aangelegenheid dat je zeker meer dan 5000 euro gaat kosten. Ligt er natuurlijk aan waar je allemaal naar toe gaat en hoevaak en ver je gaat vliegen. Gelukkig zijn er zijn mogelijkheden om hier veel geld mee te besparen. Check de voorbeelden per regio om de mogelijkheden te bekijken.

Wereldreis Australie en Pacific
Wereldreis Azie
Wereldreis Midden-Amerika en Caribbean
Wereldreis Noord-Amerika
Wereldreis Zuid-Amerika

Er zijn dus tal van mogelijkheden om meerdere bestemmingen en continenten op de wereld te bezoeken. Combineer bijvoorbeeld het bruisende Bangkok met het prachtige Bali! Of vlieg van Amsterdam naar Hongkong, door naar Auckland en via Los Angeles terug naar Nederland te vliegen. Je bepaalt zelf hoe lang je in een land of bestemming blijft. Bij de meeste wereldreizen en combinatie tickets blijf je maximaal een jaar weg dus je hebt alle tijd om een leuke trip te plannen. Met het boeken van de vluchtdata ben je uiterst flexibel. Hieronder tref je wereldreis voorbeelden per werelddeel. Laat je inspireren door deze voorbeelden.

Doordat de meeste airlines flexibel zijn met de mogelijkheid om stopovers in te bouwen kun je tal van bestemmingen combineren. Ook als je twee bestemmingen in een land wilt bezoeken is zo’n vliegticket vaak goedkoper dan als je twee losse enkeltjes koopt. Daarnaast zijn de meeste airlines verbonden in een alliantie waardoor je niet gebonden bent aan één luchtvaartmaatschappij. Zo kun je heel simpel meerdere landen en continenten bezoeken. Een wereldreis samenstellen is daarom makkelijker dan je denkt.

Stel je eigen vliegreis samen

Wil je vrijblijvend een ticket samenstellen waarbij je meerder landen aandoet? Vul dan je bestemmingen in op het volgende formulier. Je zit nergens aan vast, dus je kan eventueel meerdere opties invullen. Opties zoals vliegen op Sydney, van Darwin naar Auckland vliegen en van Wellington naar Bali bijvoorbeeld.
Stel je eigen vliegreis samen

Vrijwilligerswerk in het buitenland

Wil je naast een wereldreis de mogelijkheden weten om als vrijwilliger in het buitenland te werken aan projecten? Backtrackers.nl heeft jarenlange ervaring met het samenstellen van vrijwilligerswerk. Meer weten?
Ga naar vrijwilligerswerk in het buitenland