Tibet

backpackentibet
Backpacken Tibet met je rugzak doe je niet zomaar. Je kunt namelijk alleen backpacken door Tibet onder begeleiding. Door de hoogte, kou en erbarmelijke staat van de infrastructuur (lees geen) is dit “verborgen” gebied alleen voor de ware avonturier te bereizen. Reis dus georganiseerd door het prachtige landschap en onderga al het moois wat dit ware Boedhistische land te bieden heeft. Tibet is fenomenaal en haalt de ware backpacker uit je.

vliegticket-zoekenWil je backpacken Tibet en heb je nog een vliegticket nodig? Ga dan naar: Goedkope vliegtickets Tibet

Trekken door Tibet

Kloosters, boeddhisme en de Dalai lama. Dit zijn de trefwoorden die betrekking hebben op dit betoverend mooie land. Ondanks de Chinese overheersing en de enorme beperkingen die de monniken krijgen opgelegd, wordt het boeddhisme nog altijd intensief beoefend. Tibet heeft altijd al tot veler verbeelding gesproken vanwege de mystiek die van dit ontoegankelijke land uitgaat: kaalgeschoren monniken in bordeauxrode lange gewaden en getooid met gele, markante hoofddeksels, blazend op lange hoorns die een dof geluid voortbrengen. Aan hun hoofd staat de geestelijke leider, de Dalai Lama, letterlijk de “oceaan der wijsheid”. Tibet: oneindige vlakten, besneeuwde bergtoppen en schaarse inwoners die een ruig klimaat trotseren. Al vanaf de 7e eeuw zijn de nomadische stammen van Tibet door hun koningen tot een volk verenigd. Van de kloosters van Lhasa tot de eenzame bergtoppen: Tibet is een land dat er om vraagt ontdekt te worden.

Goedkope vliegtickets Tibet

Naar Tibet reizen is niet goedkoop. Je vliegticket is al behoorlijk prijzig. Toch kun je geld besparen bij het aanschaffen van een ticket Tibet.
Lees meer over vliegtickets Tibet

Tibet Bezienswaardigheden

Potala paleis Llhasa

De hoofdstad Lhasa

Lhasa is de hoofdstad van Tibet en heeft een magische aantrekkingskracht op backpackers.

Potala paleis
Wie Lhasa zegt denkt aan het Potala paleis. Het paleis waar de eens zo machtige Dalai Lama’s de Boedhistische scepter zwaaide. Het gebouw heeft een bestuurlijke, administratieve en religieuze functie. Het paleis is omringt met indrukwekkende boedhabeelden, stupa’s en schitterende schilderingen. De klim naar boven is een flinke kluif maar eenmaal boven vergeet je de tocht naar dit indrukwekkende paleis.