Backtrackers – alles over backpacken

Op deze site wil ik je alles vertellen over backpacking, waar je naartoe kunt gaan en wat je er kunt verwachten. De site is opgedeeld in alle bestemmingen die mogelijk zijn en waar je met je rugzak naar toe kunt reizen. Lees je mee?

Backpacken Backtrackers
Backpacken is fantastisch. Met alleen een rugzak op avontuur op elke plek die je maar wilt.

Afrika

Wild, ongerept en avontuurlijk! Reizen in Afrika blijft een boeiende ervaring en is vooral de laatste 5 jaar enorm in populariteit aan het toenemen. Bepaalde prachtige landen die eerder niet makkelijk toegankelijk waren zijn nu prima te bezoeken. Oeganda ging gebukt onder een militair regime, waardoor de prachtige natuur en de berggorilla’s voor velen een droom bleven. 

Lees alles over backpacken in Afrika.

Azie

Backpacken door Azië. Het continent van de onbegrensde mogelijkheden. Backpacken is de ideale manier om compleet op te gaan in andere culturen. Met je rugzak kom je vooral in Azië op plekken waar je anders niet snel zou komen. De Aziatische mensen zijn vriendelijk, verlegen, bescheiden, behulpzaam en nieuwsgierig.

Lees alles over backpacken in Azie

Europa

Met de trein door Europa reizen of een of meerdere landen per vliegtuig aandoen? En dan door de landen per openbaar vervoer reizen? De landen rond de Middellandse zee, in het oosten van Europa, maar ook Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk hebben veel te bieden.

Lees alles over backpacken in Europa

Midden Amerika

Wil je door Midden Amerika backpacken? Een reis maken door één of meerdere landen in Midden Amerika zoals Mexico, Guatemala, Cuba of Costa Rica? Er is zoveel te zien in dit gedeelte van de wereld. Als je een week of twee hebt houd het dan bij één of twee landen. Heb je langer de tijd combineer dan zoveel mogelijk landen in deze regio.

Lees alles over backpacken in Midden Amerika

Noord Amerika

Wie gaat backpacken in Noord Amerika staat voor een moeilijke keuze. Doordat dit werelddeel enorm uitgestrekt en gevarieerd is zijn er diverse bestemmingen waar je je backpack vakantie of rondreis kunt beginnen. Wil je starten in de Verenigde Staten of Canada? In Los Angeles, Miami, Toronto of de hoofdstad van Alaska Anchorage? Mogelijkheden genoeg, iedere staat in De Verenigde Staten en iedere provincie in Canada is uniek en heeft de meest prachtige bezienswaardigheden. 

Lees alles over backpacken in Noord Amerika

Oceanië

Oceanie bestaat uit vele kleine tropische eilanden en twee hele grote eilanden Australië en Nieuw-Zeeland genaamd. De gevarieerde natuur is veelzijdig. Het meeste leven bevind zich vaak onder water. Aan land kenmerkt het gebied zich door parelwitte stranden, tropische vegetatie en oneindig grote rode vlaktes. Australië en Nieuw-Zeeland zijn twee fascinerende bestemmingen. 

Lees alles over backpacken in Oceanie

Zuid Amerika

Wie gaat backpacken Zuid Amerika vindt natuur en cultuur die nergens anders voorkomt. Ondoordringbare jungles, imposante bergen en Inca ruines. Woestijnen, steden, stranden en een rijke historie zorgen ervoor dat backpacken Zuid Amerika een unieke belevenis is. Door de eeuwenlange Spaanse overheersing wordt in de meeste landen van Zuid Amerika Spaans gesproken. Behalve in Brazilië, want daar is de voertaal Portugees.

Lees alles over backpacken in Zuid Amerika