Backpacken Azie

Het continent van de onbegrensde mogelijkheden. Backpacken is de ideale manier om compleet op te gaan in andere culturen. Met je rugzak kom je vooral in Azie op plekken waar je anders niet snel zou komen. De Aziatische mensen zijn vriendelijk, verlegen, bescheiden, behulpzaam en nieuwsgierig. De natuur, zowel flora als fauna is er fascinerend en uniek. Wil je met een boot de Mekong rivier afvaren in Laos, Cambodja of Thailand. De boedhistische monniken bezoeken in Nepal en India, De muur beklimmen in China, eiland hoppen en duiken in de weelderige wateren van Thailand, Maleisie of Indonesie? Je kan het zo gek niet bedenken of het kan in Azie.

Wil je backpacken door Azie en heb je nog een vliegticket nodig naar een van de Aziatische bestemmingen als start van je reis door Azie of een bepaald Aziatisch land?
Ga dan naar: Goedkope vliegtickets Azie en vul de bestemming in.

Azie mogelijkheden
Om je zo goed mogelijk te helpen bij het backpacken door Azie hebben wij een aantal bullets samengesteld waar je rekening mee moet houden. Het ene Aziatische land is het andere niet en ieder land heeft zo haar eigen cultuur, gewoontes, gezondheidsrisico’s en formaliteiten. Klik de Azie backpack links om meer te weten te komen over:
Waarom juist Azie
Azie beste reistijd
Azie, wat neem je mee
Azie, wat heb je nodig

Nu de vragen over backpacken Azie beantwoord zijn kun je informatie per land opvragen. Bekijk hieronder de Aziatische landen en check de bijbehorende informatie over de goedkoopste vliegtickets, goedkope hotels, cultuur, gewoontes, gezondheidsrisico’s en formaliteiten.

Backpacken Thailand
Backpacken en rondreizen ThailandThailand is backpack en rondreis land nummer één. Weinig landen op deze aardbol weten cultuur, natuurschoon en strand zo goed te combineren als Thailand. Tempels, paleizen, weelderig groen, fleurige markten en vooral de gastvrijheid van de Thaise bevolking geven je een gevoel van vrijheid en veiligheid. Laat je verrassen door de kleurrijke bergvolkeren in het noorden en de natuur van tropische regenwouden die huis bieden aan diverse dieren. In het zuiden zijn er veel idyllische eilandjes met witte stranden en een indrukwekkende onderwaterwereld. Thailand is met geen enkel ander Aziatisch land te vergelijken.
Klik hier om naar backpacken Thailand te gaan

Backpacken Indonesie en Bali
Indonesië ligt in Zuidoost Azië tussen Maleisië en Australië en op de scheiding tussen de Indische en Stille Oceaan. Het bestaat uit 13.000 grote en kleine eilanden, waaronder Lombok, Java, Sumatra en Bali. Het is hiermee het grootste archipel ter wereld. Door het tropische klimaat is Indonesië enorm groen en behoort het tot ’s werelds mooiste landen. Er is een enorme diversiteit in flora en fauna en u treft er soorten aan, die nergens anders leven. Een vakantie in Indonesië betekent voor de de rugzaktoerist en rondreiziger een overdosis aan bezienswaardigheden. Naast de bovengenoemde natuur op alle eilanden is het Burubudur tempelcomplex bij de culturele hoofdstad Yogjakarta op Java en een strandverblijf op Bali een prima te combineren optie.
Klik hier om naar backpacken Indonesie te gaan
Klik hier om naar backpacken Bali te gaan

Backpacken Maleisie
Verscholen in Azië ligt Maleisië. Een land met een unieke mix van natuur, cultuur, historie en moderne luxe. Het land heeft veel te bieden; van wereldsteden zoals Kuala Lumpur tot de prachtige stranden van Langkawi. Van ongerepte natuur in Borneo tot het culturele erfgoed van Georgetown – Penang en Malaka. Maleisie is één meltkroes van alle Aziatische culturen. Gastvrijheid en vriendelijkheid staan hoog in het vaandel. Dit in combinatie met de perfecte infrastructuur is Maleisie het perfecte land in Azie om te gaan backpacken.
Klik hier om naar backpacken Maleisie te gaan

Backpacken Cambodja
Cambodja heeft de nieuwsgierige en avontuurlijke reiziger bijzonder veel te bieden. Van de prachtige witte stranden van Sihanoukville tot de eeuwenoude betoverende tempels van Angor What. Het Angkor complex bij Siem Reap is één van de meest fascinerende tempelcomplexen ter wereld, je kijkt je ogen uit. Geniet van de zonsondergangen op de Mekong rivier en ontdek nauwelijks door toeristen bezochte dorpen. De hoofdstad Phnom Penh, met haar vele tempels en Franse koloniale gebouwen is een must. De uiterst vriendelijke en gastvrije bevolking zorgt ervoor dat je met plezier door dit prachtige land reist.
Klik hier om naar backpacken Cambodja te gaan

Backpacken Vietnam

Een land met eigenlijk alleen maar hoogtepunten. Spectaculaire rijst terrassenbouw, de hoofdstad Hanoi, het bergachtige noorden en de sprookjesachtige Halong baai. Onderweg van Noord naar Zuid ziet u ruïnes uit het Champa koninkrijk, koloniale architectuur uit de tijd van de Franse bezetting en boeddhistische pagodes naast elkaar in de dorpjes en steden. Als je naast al dit culturele en natuurlijk pracht kennismaakt met de hartverwarmende bevolking, merk je dat dit snel ontwikkelende land een onuitwisbare indruk zal achterlaten.
Klik hier om naar backpacken Vietnam te gaan

Backpacken Laos
Backpacken en rondreizen LaosLaos is op dit moment relatief een van de snelst groeiende backpacker en rondreis bestemmingen. In dit nog niet door massa toerisme overspoelde land valt voor de reiziger heel wat te ontdekken en is alles enorm goedkoop. De Laotiaanse bevolking is zeer vriendelijk en behulpzaam, en zal een hartverwarmende indruk op u achterlaten. Laos is nog primitief en uitgestrekte regenwouden, schitterende rivieren en prachtige tempels zijn alom aanwezig. Ook zeer bijzonder zijn de hilltribes van Laos, die in tegenstelling tot de bergvolken in de omringende landen nog nauwelijks contact hebben gehad met westerse toeristen.
Klik hier om naar backpacken Laos te gaan

Backpacken India
Backpacken en rondreizen IndiaIndia is vooral een land van tegenstellingen: moderne steden met middeleeuwse steegjes waar kamelen, handkarren, riksja’s en koeien elkaar verdringen, paleizen en paupers, kleurrijke tempelsteden en witte stranden, de zuidelijke regenwouden tegenover de eeuwige sneeuw in het noorden. Voor de reiziger erg gevarieerd en door het treinennet in India prima te bereizen. Het land heeft een eeuwenoude en rijke geschiedenis, waarvan de indrukwekkende tempels forten en paleizen van getuigen. Proef de sfeer van de drukke, kleurrijke Indiase winkelstraten in Bombay en Delhi. Sprookjesachtig Rajasthan met z’n vele magnifieke forten en de paleizen van maharajas. Bezoek fascinerend Varanasi. De wereldberoemde Taj Mahal en de schitterende tempels in Jaipur. Voor natuurliefhebbers zijn er schitterende wildparken en voor de strandliefhebber zijn er de zonovergoten stranden van Goa en Kerala.
Klik hier om naar backpacken India te gaan

Backpacken Nepal
Het bergachtige hindoe koninkrijk Nepal ligt ingeklemd tussen China en India. Ondanks de openstelling een halve eeuw geleden is Nepal nog altijd een middeleeuwse enclave, geïsoleerd van de rest van de wereld door het machtige Himalayagebergte. Op de pleinen en nauwe steegjes van Kathmandu en andere plaatsen in de Kathmanduvallei waant u zich in een ver verleden. Tussen de hoogste bergen ter wereld liggen groene rijstvelden, schitterende valleien en uitgestrekte bossen gescheiden door woeste rivieren. In combinatie met de golvende heuvels van de ‘hill country’ en de lager liggende tropische jungle, biedt Nepal een variatie aan landschappen die vrijwel nergens in de wereld voorkomt. Het land springt er niet alleen uit door zijn natuurlijke contrasten, ook de religieuze rijkdom en fascinerende ethnische culturen in de valleien van Nepal spreken tot de verbeelding. Het is deze enorme verscheidenheid aan landschap en cultuur dat er voor zorgt dat Nepal zelden één keer wordt bezocht.
Klik hier om naar backpacken Nepal te gaan

Backpacken Sri Lanka
Backpacken en rondreizen Sri LankaSri Lanka, ofwel de parel van de Indische Oceaan is een populaire bestemming voor de beginnende Azië reiziger.Ontdek de schatten van dit prachtige land. Sri Lanka biedt uitstekende mogelijkheden tot het doen van een rondreis, georganiseerd of als backpacker. Naast de verschillende natuurparken beschikt het land over uitgestrekte zandstranden en veel bezienswaardigheden.
Klik hier om naar backpacken Sri Lanka te gaan

Backpacken China
Backpacken en rondreizen ChinaEen vakantie in China is een unieke ervaring door de grote variëteit in de gebieden en de verschillende klimaten. Je treft er prachtige natuur en bezienswaardigheden aan, maar ook verschrikkelijk drukbevolkte steden zoals Shanghai en Hong Kong. In zo’n groot land kan het ook niet anders dat het iets te bieden heeft voor zowel de backpacker als de georganiseerde rondreiziger. De Chinese muur van ruim 5000 kilometer lang mag hierbij niet ontbreken. Net als een bezoek aan Peking, het Terracota leger in X’ian en de hoogvlaktes van Qinghai-Xizang met haar tradiotonele dorpjes en bewoners.
Klik hier om naar backpacken China te gaan

Backpacken Mongolie
Backpacken en rondreizen MongolieMongolië het land van weidse steppegebieden waar nomaden met hun tenten rondtrekken. Hoofdstad Ulaanbaatar ligt in het noorden van Mongolië. Een aantal van de bezienswaardigheden in de stad worden gevormd door kloosters en tempels. Mongolie wordt verder gekenmerkt door de gigantische Gobi-woestijn, de bergen in het westen waar zelfs gletsjers te vinden zijn, de bosrijke taiga, zoute en zoetwatermeren en grote gebieden met zandduinen. Dit is ook het land van de legendarische heerser Dzjenghis Khan die in de Middeleeuwen het land tot het grootste rijk dat de wereld ooit gezien heeft maakte. Per trein, de wereldberoemde Transsiberie Express, is dit land het best te bezoeken. Deze tocht is zal een verpletterende indruk op je achterlaten.
Klik hier om naar backpacken Mongolie te gaan

Backpacken Tibet
Backpacken en rondreizen TibetHet land dat op iedere reiziger een onvergetelijke indruk achterlaat. De kale woeste berglandschappen waarin kleine middeleeuwse dorpjes verscholen liggen, geven je het idee een tocht naar een verborgen wereld te maken. Indrukwekkend zijn de wapperende gebedsvlaggetjes die hun gebeden de hemel in sturen, de eenzame herders die hun yaks hoeden en de hartverwarmende bevolking. Prachtig zijn de gebouwen, zoals het statige Potala paleis van de in ballingschap levende Dalai Lama welke boven de oude binnenstad van Lhasa uit torent en de Jokhang tempel, waar yakboterkaarsjes voor eeuwenoude boeddha beelden branden.
Klik hier om naar backpacken Tibet te gaan

Vergelijk direct vliegtickets voor elke Aziatische bestemming
Voer in de zoekmodule de luchthaven van vertrek (Amsterdam) en je bestemming voor Azie in. Voer daarna je vertrekdatum en datum van terugkomst. Zo zie je in een oogopslag welke airlines de goedkoopste tickets aanbieden en wat de snelste en beste optie is. Tip! Vaak is het goedkoper om doordeweeks te reizen. Speel met je datum van vertrek en retour. Dit kan je wel meer dan 100 euro schelen.