Backpacken Cambodja

Ontdek Cambodja, ga backpacken door dit waanzinnige land met haar prachtige verborgen tempels, schitterende natuur en haar superlieve mensen. Cambodja is het land van de eeuwige lach, nog veel meer dan Thailand. Wie in Cambodja komt wordt betoverd en tegelijk tijd verscheurd door emoties. Het straatleven van Phnom Penh of Siem Reap zegt alles. Cambodja is een land in opkomst en is steeds beter te bereizen. Via Thailand’s Poipet over “De hel van het Noorden” naar Siem Reap is een tocht om nooit te vergeten. Phnom Peng is een stad met Franse invloeden en een hartverscheurend verleden.

Wil je backpacken Cambodja en heb je nog een vliegticket nodig?
Ga dan naar: Goedkope vliegtickets Cambodja

Siem Reap Angkor WhatMeer dan 100.000 backpackers bezoeken jaarlijks het Cambodjaanse Angkor What gelegen bij het plaatsje Siem Reap. De reden is simpel. De tempels van Angkor in Cambodja behoren tot de grootste wereldwonderen. Ze zijn dan wel niet onderdeel van de 7 wereldwonderen, maar in de backpack bestemming top 10 staan ze zeker. De charme en mysterie van het complex is nog steeds aanwezig ondanks de toename van toeristen uit de gehele wereld. De kleine groep backpackers die hun weg naar Angkor begin jaren 90 wist te vinden is uitgegroeid tot meer dan een miljoen bezoekers per jaar. Ga naar de informatie pagina
Ik zoek informatie over Angkor What

Vliegtickets Cambodja
Wie gaat backpacken in Cambodja kan op twee manieren naar dit prachtige reizen. Of je vliegt via Bangkok en je reist daarna verder. Of je vliegt direct op de hoofdstad Pnohm Pneng. Niemand wil de hoofdprijs betalen voor een ticket. Check op de volgende pagina welke airline het goedkoopst is. Ga naar: Goedkope vliegtickets Cambodja

In het Zuiden is Sihanoukville de tropische badplaats in opkomst. Het oosten tegen Vietnam aan heeft een geheel eigen sfeer, schitterend natuurschoon en karakteristieke dorpjes van verschillende stammen. Het Noorden tegen Laos is één grote ruige jungle en stroomt de Mekong het land binnen. Als je het echte Cambodja wilt ontdekken moet je nu gaan. Pak je backpack in en ontdek dit prachtige land vol mysterie.
Het land wordt gekenmerkt door een overvloed aan water, vijf procent van het land bestaat uit meren en rivieren. Een dominante positie neemt de Mekongrivier in, die het land van noord naar zuid doorsnijdt en het Tonle Sap meer, dat in de regentijd het formaat aanneemt van een binnenzee.

Backpacken Cambodja – een ware ontdekking
Cambodja is een vlak land. Het heeft enkele gebergtes, zoals het Olifants- en Cardamongebergte in het zuiden, het Dangkrek gebergte langs de grens met Thailand en de Oostelijke hooglanden in het noordoosten van het land. Het hoogste punt van het land is de Phnum-Aoral (1813m) in het Cardamongebergte.

Meer dan 75 procent van de Cambodjanen leven op de vruchtbare laagvlakte van het Mekong-Tonlé bassin. Het visrijke Tonle Sapmeer is een belangrijke bron van inkomsten. Hier liggen ook de belangrijkste steden Phnom Peng en Siem Reap, waar ruim 10 procent van de Cambodjanen leeft.

Aan de noordelijke grens met Thailand liggen de steile Dongrek bergen met pieken tot 700 meter. Vanuit het Noorden stroomt de Mekong rivier vanuit Laos tot aan Vietnam in het zuidoosten. Deze rivier zorgt voor de drainage van dit gebied. Het adembenemende tempelcomplex van Angkor What ligt vlak bij Siem Reap, het noordelijkse stadje aan het Tonlé Sap meer. Het Angkor What complex is één van de prachtigste wereldwonderen op deze planeet. Uw webmaster heeft inmiddels heel wat wereldwonderen gezien maar toen hij in de vroege ochtendgloren voor de bekende Angkor What tempel stond moest hij een traantje wegpinken. Het complex is ongeveer 400km2 qua oppervlakte en herbergt ongeveer 20 tempels waarvan de gezichtentempel Bayon, de toegangspoort Angkor Thom en de door bomenwortels overwoekerende tempel Ta Phrom de bekendste zijn. Wat je het beste kan doen als je niet georganiseerd gaat is de avond ervoor in Siem Reap een paar brommerende jochies aanhouden en een dealtje maken voor de volgende ochtend. Voor ongeveer 20 dollar snorren ze je de hele dag over het complex. Dit is echt een aanrader want zo zie je het meest en verplaats je je het snelst.

Het oosten van Cambodja bestaat uit twee provincies: Mondulkiri en Ratanakiri. Niet veel toeristen bezoeken dit gebied en dat is jammer, want het zijn provincies met een geheel eigen sfeer, schitterend natuurschoon en karakteristieke dorpjes van verschillende stammen.
Sen Monorom, hoofdstad van Mondulkiri is niet veel meer dan een dorp. De meeste toeristen gaan eropuit om de watervallen en de prachtige natuur in de omgeving te bekijken. De meeste wegen rond Sen Monorom zijn slecht begaanbaar, al wordt er gewerkt aan verbetering. Via een olifant brengt uitkomst, deze dieren trekken zich weinig aan van een lastig parcours.
Ratanakiri ligt in het noordoosten van Cambodja. De hoofdstad heet Banlung.
Net als in Mondulkiri vind je ook in Ratanakiri minderheidsgroepen (verzamelnaam: Khmer Loeu of chunchiet). Het bijzondere hier is de huizenbouw. De Tampoun bevolking bouwt huizen op palen voor jongeren die gaan trouwen. Zo kunnen die in alle rust hun huwelijkspartner kiezen. De begraafplaatsen zijn ook bijzonder: de graven worden bewaakt door schitterende kleurrijke houten beelden.

Het zuiden van Cambodja bestaat vooral uit bergketens en rotsachtige kustlijnen. Een paar paar vlakke kuststreken hebben mooie stranden waaronder de plaats Sihanoukville. Zoals in heel Cambodja is alles hier goed betaalbaar en heb je prima accommodatie voor een paar US Dollars. De temperatuur van het water in de Golf van Thailand is aangenaam. Hier kan je best, na een flinke tocht door het Cambodjaanse land, een paar dagen blijven om lekker bij te komen en de accu weer op te laden.