Backpacken China

China ’s werelds grootste volksrepubliek biedt voor de backpacker of rondreiziger een enorme variatie aan culturele en natuurlijke bezienswaardigheden. De Chinese muur, het plein van de hemelse vrede in Beijing, het Terracotta leger, de vlaktes en tropische regenwouden van Yunnan zijn enkele voorbeelden.Contrasten alom aanwezig in dit immense land, genoeg om te ontdekken. China is niet alleen een kennismaking met een boeiende cultuur, die duizenden jaren langs keizerlijke dynastieën werd doorgegeven, maar is ook een ontdekkingstocht door een land in razendsnelle evolutie.

Wil je backpacken China en heb je nog een vliegticket nodig?
Ga dan naar: Goedkope vliegtickets China

China steden en platteland
In de steden is er volop verandering en ziet men duidelijk dat in China een enorme economische groei aan de gang is, die ook zijn invloed heeft op het straatbeeld in het algemeen. Steden groeien uit hun voegen met westerse architectuur als voorbeeld. Op het platteland is sinds de tijd van Marco Polo niet veranderd. De keizerlijke dynastieën zijn verdwenen, maar eeuwenoude tradities en gebruiken zijn gebleven.

Beijing informatie
De hoofdstad van China is Peking. De stad heeft een ordelijk opzet, met lange, rechte boulevards doorkruist door lanen. Het stadscentrum was vroeger een ommuurd terrein en het beroemde ‘Plein van De Hemelse Vrede’ ligt hier middenin.
Ga naar de Beijing pagina

Shanghai informatie

Shanghai, een andere bekende Chinese stad, heeft bijnamen zoals de ‘Parel van de Orient’ en het ‘Parijs van China’. De stad wordt in tweeen verdeeld door de Huangpu rivier. De meeste highlights van de stad zijn te vinden in Puxi.
Ga naar de Shanghai pagina

Hongkong informatie
Hong Kong is de handelsstad van China en de grote transit luchthaven van Azie. Hoewel deze stad voor een lange periode onafhankelijk is geweest van China, is Hong Kong puur Chinees.
Ga naar de Hongkong pagina

Ondanks deze ontwikkeling blijft China, zelfs voor de meest ervaren reiziger, een land vol verrassingen en symboliek: van de Chinese karakters tot de vele dialecten, van de beroemde shanshui zijde, schilderkunst op zijde, tot de kalkstenen rotsformaties van Guilin, van de meest onbegrijpelijke religieuze begrippen tot de ingewikkelde aard van de eigentijdse politiek. Je komt terecht in een andere wereld en de vele mysteries van het leven in China zijn haast niet te begrijpen.

China, het op twee-na-grootste land van de wereld, wordt omringd door de woestijnen van Mongolie, de ruige Tibetaanse vlaktes en de Himalaya in het westen en de Oostelijke en Zuidelijke Chinese zeeen. China omvat alle soorten landschappen. Van hoge gebergten tot oneinigende vlaktes, van het Tibetaanse ‘dak van de wereld’ in het westen tot de Binnenlandse Mongoolse Hoogvlakte ten oosten van de Yangzi Rivier vallei. In het zuidwesten ligt de Yunnan-Guizhbou Hoogvlakte. Dit gebied wordt verscheurd door talrijke bergkloven, watervallen, ondergrondse spelonken en kalkstenen kliffen. De binnenlandse bezienswaardigheden bevatten de Taklamakan. Hier liggen woestijnen, gevormd uit verdampte zoutmeren en de Turpan Depressie (China’s heetste regio, door Chinezen de Oase van Vuur genoemd). De belangrijkste handelsroutes via het water zijn de Yangzi, Yellow, Mekong en Salween rivieren. Deze worden gevoed door smeltende sneeuw uit de bergen van West-China en de hoogvlakten van Tibet.