backpacken cuba

Ontdek Cuba, pak je rugzak en ga backpacken of rondreizen door Cuba. Wie denkt dat Cuba alleen maar te bezoeken is via een all inclusive zonvakantie of georganiseerde rondreis heeft het mis. Cuba is prima individueel te ontdekken en wordt daarom steeds vaker door backpackers en stelletjes die alleen een vliegticket en huurauto boeken bezocht. Echter moet je wel rekening houden met de matige infrastructuur in sommige gedeeltes van het eiland en kan je niet met lokale valuta betalen. Het grootste eiland van de Cariben met al haar charmes moet je nu ontdekken. Wacht niet te lang. Nu Fidel Castro de macht heeft overgedragen aan zijn broer Raul, wordt gevreesd voor een toenadering tussen Cuba en de Verenigde Staten. En of dat ten goede zal komen aan de charme van deze Caribische parel is nog maar zeer de vraag.

Wil je backpacken Cuba en heb je nog een vliegticket nodig?
Ga dan naar: Goedkope vliegtickets Cuba

Backpacken Cuba – Ontdek Cuba op jouw manier
Cuba heeft veel te bieden. Een panorama van tabaksvelden, suikerrietplantages, fruitbomen en oldtimers wisselen elkaar in rap tempo af. Cuba is natuurlijk het land van de sigaren. De tabaksstreek Pinar del Rio, waar – volgens liefhebbers – de beste sigaren ter wereld worden voortgebracht is indrukwekkend om te bezoeken. Ook de vallei van de Viñales, waar de tabak wordt geteeld, staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Naast tabak verbouwt de bevolking van Pinar del Rio ook suikerriet (denk maar aan de werelberoemde Havana Club-rum), rijst (dat je overigens vaak te eten krijgt in combinatie met kip) en citrusvruchten.

Havana – Swingende kleurrijke stad
Havana is een must see wanneer je gaat backpacken in Cuba. De klanken van opzwepende salsamuziek hoor je overal op straat. De koloniale gebouwen, de oude straatjes en de Amerikaanse auto’s geven het beeld alsof de tijd er is blijven stilstaan. De stad herbergt tal van bezienswaardigheden met het Plein van de Revolutie (Plaza de la Revolución) met de levensgrote tekening van Che Guevara als middelpunt. Havana staat verder bekend om zijn oldtimers. De oude auto’s, destijds geïmporteerd vanuit de Verenigde Staten, maken deel uit van het stadsbeeld. Ze worden zo lang mogelijk rijdend gehouden. Omdat Cuba vandaag de dag zo afhankelijk is van de inkomsten uit toerisme. De bekende bar Bodeguita del Medio, waar de bekende Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway zijn mojito ging drinken, moet je zeker bezoeken. Uiteraard mag een bezoek aan de vele charmante barretjes waar je de beste cocktails kan drinken bij live muziek van lokale bandjes niet ontbreken.

Cuba – Indiviueel reizen door natuur en cultuur ontdekken
Houd je van musea dan reis je met de rugzak naar Trinidad. De stad is door Unesco op de werelderfgoed lijst geplaatst. Het is een stad met sierlijke gebouwen uit de welvarende koloniale tijd en de suikerproductie hier hoogtij vierde. Holguin is een stad met een rijke culturele traditie en werd door Cristoffel Columbus omschreven als het mooiste wat hij ooit heeft gezien. Villa Clara is het oude koloniale stad waar Ernesto Che Guevara zich thuisvoelde. Hier vind je vele verwijzingen naar het icoon van de Cubaanse revolutie en bij vele backpackers staat deze plaats dan ook hoog op hun lijstje om te bezoeken.

Backpacken Cuba – Vliegtickets en accommodatie
Vanuit Amsterdam gaan er directe vluchten naar de hoofdstad Havana. Ook vanaf Dusseldorf en Brussel worden er vluchten aangeboden. Het loont om vliegtickets qua airline en luchthaven te vergelijken. Dit kan je zo honderd euro schelen. Met name interessant voor als je relatief dicht bij de Duitse en Belgische grens woont.
Klik hier voor de goedkoopste vliegtickets Cuba

Qua accommodatie zijn er diverse mogelijkheden. Standaard hotels en resorts zijn vrij prijzig. Voor iedereen die met een budget wil backpacken zijn de posada’s, oftewel verblijf bij de mensen thuis de beste opties. Het is aan te raden om voor de dag van aankomt een verblijf vooraf te boeken.

Voor een vliegticket + langer verblijf in Havana ineen kun je hier scherpe prijzen vinden Vliegticket + hotel Havana Een verblijf in een posada kun je niet online boeken. in zowel Havana als in overige steden kun je bij de plaatselijke VVV informeren naar de mogelijkheden

Meer informatie over Cuba op: De Cubaspecialist