backpacken india

Wil je backpacken India? Of India verkennen via een individuele rondreis? Bekijk dan de Backtrackers India pagina voor alle noodzakelijke informatie over dit bizarre land. Hier vind je informatie over interessantste bestemmingen die India kent. Bezienswaardigheden die je tijdens een backpack vakantie of rondreis niet mag missen. Info over de Indiase cultuur en religies. India, gescheiden van de rest van Azië door middel van het indrukwekkende Himalaya-gebergte is een subcontinent op zichzelf. Fascinerender, veelzijdiger en indrukwekkender dan India kan een land nauwelijks zijn.

Wil je backpacken India en heb je nog een vliegticket nodig?
Ga dan naar: Goedkope vliegtickets India

India cultuur en geloof
De eeuwenoude cultuur is zichtbaar in prachtige tempelcomplexen, paleizen en forten die hun weerga niet kennen. Inspiratiebronnen voor de vele prachtige bouwwerken waren vaak het boeddhisme en het hindoeisme. Nog steeds spelen deze religies een belangrijke rol. In het straatbeeld lopen heiligen en asceten, bijna elke dag is er wel ergens in het land een religieus feest met kleurrijke optochten en heilige steden als Varanasi en Jaipur zijn doordrenkt van de mystiek. De oude stadswijken vormen een wirwar van straatjes en stegen vol marktkramen en bont uitgedoste mensen. Goa en Kovalam bieden de mooiste en breedste stranden van Azie in combinatie met een gezellige mediterrane sfeer. Kortom, India is geen land dat u gewoon ‘ziet’. Het is een totaalervaring, een aanslag op al uw zintuigen en biedt u een vakantie die u nooit zult vergeten.

Na China heeft India de meeste inwoners op de wereld, zo ongeveer 1 miljard. India heeft door zijn grootte verschillende klimaatzones, van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. Het grootste gedeelte van India wordt echter gekenmerkt door een moessonklimaat en heeft 3 seizoenen. Het koele seizoen van oktober tot februari, het hete seizoen van maart tot juni en het regenseizoen van midden juni tot september.

Delhi
Delhi is op de eerste plaats een historische stad die de rol van het economisch centrum graag aan Mumbai en Calcutta laat. Het gaat eigenlijk om twee verschillende steden – het energieke en kleurrijke oude Delhi van de drukke bazaars en de Moghul-architectuur en het nieuwe Delhi, zakelijk van karakter en fraai vormgegeven met brede boulevards en een zeer afwisselende aanblik.

Backpacken en rondreizen Noord India
Indrukwekkende tulbanden, felgekleurde sari’s en bijna onoverwinnelijke woestijnforten in Rajasthan gaan hand in hand met het wereldberoemde erotische beeldsnijwerk in Khajuraho, het wonder van de Taj Mahal te Agra, de fantastische spookstad Fatehpur Sikri, de lieflijke romantiek van Udaipur en de middeleeuwse sfeer in Jaisalmer. Bij het onwaarschijnlijk mooie licht van het ochtendgloren sla je vanaf een boot te Varanasi de rituele handelingen in de Ganges gade. De hoofdstad Delhi is een bruisende metropool, waar u ogen te kort komt.
Klik hier voor de Noord India pagina

Backpacken en rondreizen West India
West India is het gebied van de uit steen gehouwen goden en legenden. Een tropisch klimaat, warme stranden, de Indiase filmindustire en kleurrijke markten. Het westen verschilt daarom enorm van het noorden. Vind hier oa de steervolle stad Bombay en het strandleven van Goa. Een waar backpackers paradijs wat niet onder doet van Bali, Thailand of Australie
Klik hier voor de West India pagina

Backpacken Oost-India
In Oost India liggen een aantal eigenaardige gebieden die om verschillende redenen de moeite van het bezoeken waard zijn oa de deelstaten West-Bengalen, Orissa en Jharkhand. Deze streken is geheel anders dan in de rest van India. De totaal andere aard en volksgewoontes.Heiligdommen in bomen met pandits die vrouwen bezweerde om kinderen te krijgen, schitterende tempels met eigenaardige riten in kleine dorpen, veel prachtige stofmateriaalbewerking.
Klik hier voor de Oost India pagina

Backpacken Zuid India
Zuid-India is dat deel van het subcontinent dat als een driehoek in de oceaan steekt. Het zuiden van India is al zo’n 2.000 jaar beroemd om zijn rijkdom aan specerijen. De hellingen van de West-Ghats zijn begroeid met tropisch regenwoud, de Malabarkust staan bekend om teakhout en rozenhout. De Nilgiribergen zijn zeer geschikt voor het verbouwen van koffie en thee. Op de hoogvlakte van Deccan in Tamil Nadu en in het kustgebied van Kerala is natte rijstbouw het belangrijkste middel van bestaan.
Klik hier voor de Zuid India pagina

Face