Backpacken Bali

backpacken baliWil je backpacken Bali? Het paradijselijke eiland gelegen in de Indische Oceaan, is één van de meest geliefde backpack bestemmingen van dit moment. En terecht, Bali heeft de backpacker, veel te bieden. Hier ontmoet je backpackers van over de gehele wereld. Jongeren die genieten van de stranden, surfen, duiken, het heerlijke weer, de cultuur en die dag en nacht aan het feesten zijn. Op Bali kan het! Maar dit verschuift. Kwamen enkele jaren geleden backpackers vooral samen in Kuta. Tegenwoordig zijn vooral Seminyak en Canggu Beach de Balinese plekken waar backpackers naar toe gaan om te genieten. Uiteraard mag ook kunstenaars dorp Ubud niet ontbreken. Dit is al tientallen jaren lang het centrum van hippies en levensgenieters. Door de opkomst van yoga, spiritualiteit en nieuwe kunst blijft Ubud aantrekkelijk voor mensen met een vrije geest dus ook backpackers. Ook de Gili eilanden, tussen Bali en Lombok, zijn populair. De meesten die gaan backpacken door Indonesie hebben het eiland Gili Trawangan op hun lijstje staan. Dit is het nieuwe backpackers walhalla van Indonesie. Als rugzak reiziger kun je dit eilandje niet links laten liggen. Gemakkelijk te bereiken vanaf Bali met de boot. De andere twee Gili eilandjes Gili Meno en Gili Air geheten worden vaak als dagtrip aangedaan vanaf Gili Trawangan.


backpacken baliWil je backpacken Bali en heb je nog een vliegticket vanaf Amsterdam, Brussel, Jakarta of een andere bestemming in Indonesie nodig?
Ga dan naar: Goedkope vliegtickets Bali


Seminyak – het Ibiza van Bali
Seminyak wordt het Ibiza van Bali genoemd. Gelegen boven Kuta en Legian komen hier de hippe backpackers die houden van dance. Direct aan het strand zijn beachclubs waar je overdag aan je cocktail kunt nippen en relaxed uitkijken over zee. S’ avonds komt het leven op gang. De meest luxe en trendy clubs en restaurants openen hun deuren. Populaire Dj’s draaien tot in de vroege uurtjes en overal zijn er feesten! Houd jij van hip en house? Dan moet je hier zijn.

Canggu – het nieuwe Kuta
Canggu ontwikkelt zich razendsnel als badplaats en wordt ook wel het nieuwe Kuta van 25 jaar geleden genoemd. Hier komen backpackers die willen surfen of lekker willen ontspannen aan Echo Beach. Zo weinig mogelijk drukte, goedkope homestays en chill. Toch is hier genoeg te doen. Bars en restaurants zijn er steeds meer.
Lees tips over: Canggu

Kuta – het voormalige backpackers walhalla
Kuta is de drukste plaats van Bali. Kuta heeft een levendig straatbeeld, bruisend uitgaansleven en veel winkels, restaurants, kroegen en bars. Nogsteeds komen backpackers uit de gehele wereld komen hier naar toe. Echter blijven backpackers hier minder lang en wijken na een of twee dagen uit backpackers uit naar Seminyak, Canggu of gaan naar het centraal gelegen kunstenaarsdorp Ubud of de Gili eilanden. Toch ontmoet je nog genoeg backpackers in Kuta. Accommodatie in het centrum is goedkoop en in Kuta kun je nog volop feesten tot in de laatste uurtjes.

Legian – Lekker tussen alles in
Legian is een heerlijk strand gelegen tussen Kuta en Seminyak in. Lopend zit je zo in Kuta en datzelfde geld de andere kant op naar Seminyak. Hier heb je overdag alles wat je hart je begeert. S’ avonds kun je kiezen wat je wilt. Of je gaat feesten in Kuta of je gaat naar clubs in Seminyak. Ideaal plekje voor als je het niet erg vind om tussen gezinnen te bivakeren.

Trips over Bali
Wil je een rondreis over Bali maken? Maar wil je niet alle topattracties missen? Schaf dan een bouwsteen aan. Via bouwstenen kun je stukjes kant en klaar Bali selecteren. Wat dacht je van fietsen door de rijstvelden inclusief overnachting? Of wandelen op de vulkaan, tempels bezoeken en een heerlijk verblijf? Hier zijn bouwstenen van te krijgen en bespaart je een hoop uitzoekwerk. Waarom moeilijk doen?

Bali natuur
Voor prachtige natuur en cultuur kun je overal op dit diverse eiland terecht. Indrukwekkende rotsformaties, diepgroene rijstterrassen, heilige vulkanen, exotische tempels en tropische regenwouden zijn over het gehele eiland verspreidt. Dit alles binnen handbereik vanuit de diverse plaatsen waar je verblijft. Ga je het naar Lovina om dolfijnen te spotten. Dan is het raadzaam om in Lovina te overnachten.

Bali cultuur
Bali kent een rijke cultuur. De inwoners zijn voor het grotendeels Hindoe, dit vindt u terug in de vele tempels, offers en bijna dagelijks ceremonieën. Kortom het gehele dagelijkse leven op Bali. Zo ziet u op straat, ongeacht de drukte, al direct de vele kleurrijke offers en de vrouwen die de hele dag bezig zijn met offermandjes te vlechten.