Backpacken Flores

backpacken Flores
Flores laat zich kenmerken door een ongekende natuur, traditionele dorpjes in de bergen, kristalheldere watervallen, schitterende vulkaanmeren met bijbehorende warmwater bronnen en een adembenemende kustlijn. De belangrijkste startpunten voor backpackers zijn Lubuanbajo of Maumere. Er zijn strandjes die je vrijwel zeker voor jezelf hebt en je kunt hier prima snorkelen en duiken.


Regel gelijk je vliegticket – overnachting(en) – Reisgids

airlineWil je backpacken Indonesie en heb je nog een vliegticket naar Flores nodig? Of wil je de tarieven weten van een bestemming in Azie naar Indonesie of Flores? (Jakarta of Bali bijvoorbeeld).
Goedkope vliegtickets Flores

accommodatieOp zoek naar een hotel voor aankomst op je bestemming? Wil je de populairste homestays, guesthouses en hotels onder backpackers inzien en reserveren voordat deze vol zijn? Check dan!
Goedkope hotels Flores

reisgidsHeb je nog geen reisgids? Wil je de Lonely Planet, Footprint, Roughguide of een andere reisgids bestellen voor je aanstaande backpack vakantie? Bestel dan eenvoudig online.
Reisgidsen Indonesie


Labuanbajo
Labuanbajo is een vissersdorpje aan de westkust van Flores. Hier kom je aan op Flores wanneer je vanaf Lombok met de boot naar Flores reist. Een prachtige baai waar vissersbootjes dobberen met kristalhelder water en kleine eilandjes voor de kust. Een bootje naar de eilandjes is gemakkelijk en betaalbaar te regelen. Als je wilt snorkelen kun je dat het beste doen bij het eiland Biddadari op 30 minuutjes varen. Vanaf de parelwitte stranden van Biddadari loop je zo de zee in en ontdek je vlak voor de kust prachtig ongerept koraal waar de meest kleurrijke tropische vissen rondzwemmen. Ook kun je vanaf hier de Komodo eilanden bezoeken om de Komodo varaan in levende lijve te aanschouwen.

Padar Island
Padar Island toont je het mooiste uitzicht vanaf Flores. (zie foto bovenaan) Heerlijk om hier een uurtje of 2 rond te lopen of te zitten en te genieten van de omgeving.

Ngada dorpjes
De traditionele Ngada dorpjes liggen tegen de berghelling van de vulkaan. De dorpjes bestaan uit traditionele bamboe huisjes. e inwoners willen je vaak zo’n huisje van binnen laten zien. Vaak wel in ruil voor een sigaretje.

Spider Ricefields
De spider ricefields in Ruteng is fabelachtig. Vanaf een heuvel heb je prachtig uitzicht over rijstvelden die in een spinnenweb achtig contour aangelegd zijn.

Kelimutu vulkaan
De Kelimutu vulkaan heeft maar liefst 3 kratermeren die eens in de zoveel tijd van kleur veranderen. De kleur van de meren komt door mineralen. Wanneer deze versterken verkleuren de meren. Zo kan het moment moment een meer donkerrood zijn en een paar maanden later lichtgroen. Het mooiste zicht is vroeg bij zonsopgang. Vanaf het dorpje Moni dat aan de voet van de vulkaan ligt kun je naar boven klimmen.

Koka Beach
Koka Beach is een tropisch strandje waar je het Robinson Crusoe gevoel krijgt. Geen mens te bekennen en pure rust. Het enige dat je hoort is de kabbelende zee.

Het snelst is om van Bali of een ander eiland naar Flores te vliegen. Wil je weten wat de mogelijkheden en prijzen van binnenlandse vluchten zijn. Check dan binnenlandse vlucht Indonesie en voer je luchthaven van vertrek in en de bestemming.

Naar Flores per boot
Perama Tours de meest gangbare organisatie die je in 3 dagen van Lombok naar Flores brengt.
Een prachtige boottocht waar je langs de meest mooie eilandjes en snorkel plekken brengt inclusief de Komodo eilanden.

Vervoer op Flores
Op het bergachtige Flores is zijn er twee mogelijkheden om het eiland te ontdekken. De bus is de goedkoopste manier. Een taxi huren voor de gehele dag is een tweede. Bij vervoer per bus moet je rekenen op een lange dag reizen(bijvoorbeeld tussen Maumere en naar Moni bij de Kelimutu vulkaan). Vanaf Maumere kun je met een directe bus in 4 uur in Moni komen voor 65.000 Rp. Vanuit Moni naar Labuanbajo kost per bus 80.000 (7-8 uur reizen). Van Labuanbajo naar Ruteng is 60.000 Rp(6 uur). Toch wel lang reizen als je het hele eiland wilt verkennen.