Jakartainformatie Jakarta
De meeste backpackers die Indonesie aandoen starten in de hoofdstad Jakarta. Deze chaotische metropool ligt aan de noordkust van Java. De stad heeft zich ontwikkeld tot een stad van wereldformaat. Niet echt een plek waar je je als backpacker snel zal thuisvoelen. Ondanks dat de skyline van Jakarta vol staat met wolkenkrabbers zijn er toch nog enkele plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Nederlandse huizen uit de VOC-tijd, prachtige pleintjes en sierlijke parken herinneren aan het koloniale verleden. Een verleden waarin Nederland een grote rol heeft gespeeld. Jakarta is een stad waar je niet langer dan 1 of 2 dagen voor je plezier wilt verblijven. De meeste backpackers reizen dan ook na 2 dagen door naar Bogor om vervolgens naar Bandung af te reizen. Anderen pakken de trein naar Yogyakarta of gaan direct naar Bali om te feesten.


Regel gelijk je vliegticket – overnachting(en) – Reisgids

airlineWil je backpacken Indonesie en heb je nog een vliegticket naar Jakarta nodig? Of wil je de tarieven weten van een bestemming in Azie, Oceanie of binnenlands naar Jakarta? Check dan!
Goedkope vliegtickets Jakarta

accommodatieJij blijft dus minimaal een dag in Jakarta? Dan heb je natuurlijk een overnachting nodig die voldoet aan jouw budget. Er is van alles qua accommodatie te boeken. Van homestays tot duurdere verblijven.
Goedkope hotels Jakarta

reisgidsHeb je nog geen reisgids? Wil je de Lonely Planet, Footprint, Roughguide of een andere reisgids bestellen voor je aanstaande backpack vakantie? Bestel dan eenvoudig online.
Reisgidsen Indonesie


Jakarta bezienswaardigheden
Voor als je er toch bent…Jakarta heeft enkele bezienswaardigheden. De Istiqlal moskee is één van de grootste moskees ter wereld. De bovenkant is bekleed met puur goud. Aan de zuidkant van Jakarta bevindt zich de Taman Mini, een complex van 6 vierkante kilometer. Het geeft een indruk van de kenmerken en tradities die er in de 27 provincies van Indonesie te vinden zijn. Het Ancol amusementens park aan de noordkant van Jakarta is leuk voor jong en oud. De oude haven geeft een duidelijk beeld hoe het er enkele eeuwen geleden ook al aan toe ging. Grote houten schepen lossen hier hun lading en brengen nieuwe naar de overige Indonesische eilanden. Hier vind je nog duidelijk de Nederlandse VOC bouwstijl in terug.