MalangMalang Java Malang is een leuk stadje in het midden van Oost Java. Deze plaats is vanwege twee dingen interessant. Ten eerste de vele aanwezige Nederlandse invloeden uit koloniale tijd. Ten tweede vanwege de waanzinnige Bromo vulkaan die op een steenworp afstand ligt. Malang is dan ook het startpunt van vele excursies naar deze prachtige vulkaan.

Bromo vulkaan
Een van de hoogtepunten van een trip over Java is de Bromo vulkaan bij Malang. S’ochtends vroeg rond een uurtje of 04:00 wordt je opgepikt bij je hotel om per busje naar de vulkaan te rijden. Deze rit duurt ongeveer een uur en is een rit langs vele dorpjes die rond het gebied van de vulkaan liggen. Je wordt gebracht naar een uitkijkpost vanwaar je een spectaculair rokende vulkaan te zien krijgt zodra de eerste zonnestralen doorkomen. Je blijft hier ongeveer een uur om de prachtig kleuren te bekijken en vele foto’s te maken. Daarna wordt je naar de vulkaan gebracht om dit spectaculaire natuurlijke wonder van dichtbij te aanschouwen. Zorg ervoor dat je warme kleren bij je hebt want de temperaturen liggen hier rond het vriespunt.


Accommodatie Malang
Jij blijft dus minimaal een dag in Malang? Dan heb je natuurlijk een overnachting nodig die voldoet aan jouw budget. Er is van alles qua accommodatie te boeken. Van goedkope homestays tot duurdere verblijven.
Bekijk: Malang accommodaties