Surabayasurabaya java
Backpackers reizen voor twee dingen naar Surabaya. De eerste is om de overstap per vliegtuig of boot naar Bali te maken. De ander is als start van een backpack vakantie over Java. Wat je ook wilt. Het is de moeite waard om twee dagen Surabaya aan te doen. Vanwege het oud Hollandse koloniale verleden zijn er veel Nederlandse gebouwen uit die tijd bewaard gebleven. Daarnaast is het leuk om in de metropool Surabaya rond te lopen. Je hebt er werkelijk alles. Van kleine marktjes met vis of souvenirs tot aan grote shopping malls. Aan accommodatie geen gebrek trouwens. Er zijn leuke, schone, betaalbare hotelletjes in het centrum te verkrijgen.

Surabaya is na Jakarta de grootste stad van Java. Surabaya heeft de belangrijkste haven van Indonesie. Hier vind de import en export van goederen plaats die over heel Indonesie verspreidt worden. Tevens heeft Surabaya de grootste marinehaven van Indonesie.

Vliegen naar Surabaya
Wil je op Surabaya vliegen? Direct vanuit Amsterdam/Brussel of ben je al in Indonesie en je wilt een enkeltje vanuit Jakarta of Bali boeken? Bekijk dan de pagina hieronder of boek direct een vliegticket via de blauwe snelzoeker rechts. Via beide opties vind je de goedkoopste vliegtickets Surabaya op dit moment.


Jij blijft dus minimaal een dag in Surabaya? Dan heb je natuurlijk een overnachting nodig die voldoet aan jouw budget. Er is van alles qua accommodatie te boeken. Van goedkope homestays tot duurdere verblijven.
Bekijk: Surabaya accommodaties


Rechts vind je een overzicht van hotels in Surabaya. Hier vind je zowel goedkope budget hotels als wat luxere accommodatie. Let wel. Luxere accommodatie hoeft voor jou niet duur te zijn. Voor 20 euro heb je een hotel met zwembad en alles erop en eraan.