Yogyakarta


yogyakarta Als je gaat backpacken over Java is er in ieder geval één stad die je niet mag overslaan. Yogyakarta is namelijk het culturele centrum van Java en Indonesie. In Yogyakarta komen alle Javaanse tradities die iedereen kent van de plaatjes samen. Yogyakarta wordt daarom ook wel de ziel van Indonesie genoemd. De traditionele Wayan poppen, de Batik kleden, schitterend zilverwerk en prachtige schilderkunst komen in Yogyakarta samen. Daarnaast is het een gezellige stad met smalle kronkelige straatjes waar restaurants, shops en losmen(guesthouses) te vinden zijn. Op deze pagina vind je informatie over Yogyakarta. De leukste hotels, restaurantjes en bezienswaardigheden in de stad en de omgeving.

Sosrowijayan backpackers enclave
Wat voor backpackers Ko San Road is in Bangkok is het wijkje Sosrowijayan in Yogyakarta. Deze kleurrijke buurt heeft smalle straatjes waar het wemelt van de goedkope losmen accommodaties, prima eettentjes en leuke barretjes. Hier ontmoet je backpackers uit de gehele wereld. Sosrowijayan is een zijstraat van de belangrijkste straat van Yogyakarta Jl Malioboro. Op Malioboro vind je marktjes, straatmuzikanten en artiesten. Hier kun je werkelijk van alles kopen. Let op! Trap niet in de verhalen van de Batik verkopers die beweren dat ze rondtrekken door Indonesie en dat dit je laatste kans is om een originele Batik te kopen.

Bezienswaardigheden Yogyakarta
Qua bezienswaardigheden kom je in en om Yogyakarta ook niks tekort. Het Kraton paleis midden in de stad, het waterpaleis er vlak naast zijn indrukwekkend. Maar de meeste backpackers en reizigers komen voor een aantal bezienswaardigheden die buiten de stad liggen. Niet ver van Yogyakarta ligt namelijk het wereldwonder de Borobudur, de boeddhistische stupa met al haar geheimen en wonderen. Een minstens even indrukwekkende en geheel onterecht Borobudur Indonesieminder bekend tempelcomplex is de Prambanan. Dit complex, wat nauw verwant is met Angor What in Cambodja, is in feite nog indrukwekkender dan de wereldberoemde Borobudur. Als je een tour gaat boeken in Yogya, bij één van de vele kantoortjes in het backpackers district Sosrowijayan , maak dan de combinatie met de Prambanan en de Borobudur. En voor de liefhebbers van vulkanen mag de Merapi niet ontbreken. In 2010 heeft dit indrukwekkend rokende monster Merapi vulkaan Yogyakartaeen enorme catastrofe veroorzaakt in de omgeving van Yogyakarta. De zwarte lavastromen zijn nogsteeds zichtbaar op sommige plekken net buiten de stad. Vanuit Yogya kun je relaxen op het strand van Parang Tritis. Deze prachtige stranden liggen 25km buiten de stad en zijn per taxi of bus binnen 45min te bereiken. Hier komen de inwoners van Yogya in hun vrije tijd. Zeker de moeite waard!