Backpacken Komodobackpacken Komodo
De meeste backpackers gaan naar Komodo voor een speciale ontmoeting. Oog om oog staan met eeuwenoude reptiel de indrukwekkende Komodo varaan. Overblijfsel uit de tijd dat Dinosauriers de baas waren in de wereld. Komodo bestaat eigenlijk uit twee eilanden. Komodo en Rinca. Beide eilanden zijn onderdeel van het Komodo National Park. Wil je beide eilanden bezoeken dan moet je een toegangsbewijs voor het hele park kopen. Dit bewijs is 3 dagen geldig.

Kosten Komodo
De kosten van het toegangsbewijs op dit moment 30.000Rp. Heb je een camera dan betaal je een toeslag van 60.000rp. Voor de varaan vastleggen op video betaal je een toeslag van 150.000Rp. Maar dit is nog niet alles. Je betaalt je 50.000Rp belasting aan de locals en mocht je met een gids Komodo bezoeken nog een 80.000Rp per groep. Wil je snorkelen of duiken. Dan betaal je nog eens 60.000/75.000 wanneer je gaat snorkelen/duiken in het park. Een hoop Rupiah’s maar dit is het dubbel en dwars waard. Daarnaast help je de lokale bevolking en zorg je voor een bijdrage aan het eco systeem.

Hoe kom je op Komodo?
Komodo ligt tussen Lombok en Flores in. Het is dan ook logisch dat je in Lombok opstapt voor een boottrip naar Flores met stops op Komodo en/of Rinca om de Komodo Varanen te ontdekken. Ook kun je vanaf Flores trips maken naar Komodo. Perama is bootmaatschappij met wie je deze toer kunt maken. Erg betrouwbaar en prima service.