Backpacken Lombok

backpacken lombok
Lombok ligt ten oosten van Bali. Qua backpack toerisme is dit heerlijke eiland aan het opkomen. Backpackers doen Lombok aan om meer laidback te backpacken dan op Bali waar met name de stranden en kustplaatsen verwesterd zijn. Ook als uitvalsbasis om naar de Gili eilanden te gaan. Op Lombok zelf is genoeg te zien, te doen en te beleven. Je kunt er heerlijk snorkelen, vulkanen beklimmen en schitterende tochten door de natuur maken. Ook zijn er leuke dorpen en stranden waar je een aantal dagen goed kunt toeven. Lombok is in opkomst en dat is niet gek. Ga je backpacken door Indonesie? Dan is Lombok een eiland die je zeker bezocht moet hebben!

Lombok. Hoe kom ik er?
Veel backpackers reizen vanuit Bali naar Lombok met de boot om dit pure eiland aan te doen. Er gaan per dag meerdere fastboats vanaf Bali(Padang Bai of Sanur) naar de Gili-eilanden en deze maken een stop bij Senggigi op Lombok. Dit over water is de snelste manier om Lombok te bereiken. Ook kun je met de ferry vanaf Padang Bai naar het zuidelijk gelegen Lembar. De boot doet er ongeveer 4,5 uur over. De snelste manier ansich is natuurlijk per vliegtuig. Lombok heeft een internationaal vliegveld gelegen vlakbij Kuta in het zuiden. Vanuit Senggigi vertrekken de boten naar Flores met tussenstop Komodo. Wil je doorreizen naar naar Flores? Blijf dan enkele dagen in Kuta Beach of Senggigi op Lombok. Check accommodaties en vliegtickets hieronder.


Regel gelijk je vliegticket – overnachting(en) – Reisgids

airlineWil je backpacken Lombok en wil je een vliegticket naar Lombok boeken om tijd te besparen? Vanaf Jakarta, Bali of Flores naar Lombok vliegen? Vergelijk dan hier ticket prijzen van binnenlandse vluchten.
Goedkope vliegtickets Lombok

accommodatieOp zoek naar een hotel voor aankomst op je bestemming? Wil je de populairste homestays, guesthouses en hotels onder backpackers inzien en reserveren voordat deze vol zijn? Check dan!
Goedkope hotels Lombok

reisgidsHeb je nog geen reisgids? Wil je de Lonely Planet, Footprint, Roughguide of een andere reisgids bestellen voor je aanstaande backpack vakantie? Bestel dan eenvoudig online.
Reisgidsen Indonesie


Alles op Lombok is nog rustig en onbedorven. Je kunt hier nog in alle rust genieten van zon en zee aan de maagdelijke stranden van Senggigi Beach of Kuta beach(niet te verwarren met de Kuta beach van Bali). Het is goed toeven aan Senggigi Beach waar voldoende accommodaties, restaurantjes en winkeltjes zijn. Kuta beach is rustiger en heeft minder accommodaties. Ideaal voor mensen die rustig willen genieten. Naast watersport mogelijkheden zoals snorkelen en duiken zijn er op Lombok ook diverse excursies mogelijk waarin je bijvoorbeeld de Sasacultuur leert kennen. Lombok is ook ideaal om te combineren met een strandvakantie op Bali, de Gili eilanden of bijvoorbeeld een combinatie met een bezoek aan het prachtige onbedorven Sunda eilanden ook wel Nusa Tenggara genaamd.

De grootse plaats van Lombok heet Mataram. Mocht je een binnenlandse vlucht nemen. Dan kom je hier aan. In het stadje Cakranagara ligt een zeer fraaie dierentuin rond een vijver, de Taman Mayura. Niet ver hiervandaan ligt een sterk Balisch aandoende tempel. Zo ook in Lingsar. Bij het dorpje Narmada ligt een zomerpaleis van een Balische koning. Vanuit het plaatsje Surandi op de helling van de vulkaan Gunung Rinjani (3.726 meter) heb je een mooi uitzicht op een deel van het eiland. Het is er aangenaam koel. Sengkol is een plaatsje in het zuiden, waar de oorspronkelijke bewoners, de Sasaks, nog in adat-kledij lopen. (Ongeveer 90% van de ruim 2 miljoen inwoners zijn Sasaks, die het Islam-geloof aanhangen. De rest is Bali-Hindu.) Ten zuiden van Sengkol ligt Kuta, waar je prachtige stranden treft. Het dorp leeft van de visserij en qua toerisme van duiken en snorkelen. Het is er uitbundig groen. De kustplaats Senggigi in het noordwesten heeft ook een prachtig strand, en men kan er fantastisch snorkelen en duiken. Bij Batu Bolong, niet ver van Senggigi, ligt een rots met een inham en een tempel bovenop die rots. Van daaruit heeft men bij zonsondergang en heldere hemel een zeer romantisch uitzicht op de Gunung Agung van Bali.

Vervoer op Lombok
Lombok is niet zo groot. Je kunt het eiland d.mv. dagtrips met een taxi of per scooter (vanuit Sengigi of Kuta prima te regelen) verkennen.

De Rinjani vulkaan beklimmen
Het eiland Lombok kenmerkt zich door de imposante Rinjani-vulkaan, de hoogste berg van Indonesiƫ. Dagelijks worden er meerdaagse trekkings georganiseerd. Wil je deze spectaculaire klim maken? Houd er dan rekening mee dat je last van hoogteziekte kunt krijgen. Wees hier goed op voorbereid en laat je van te voren informeren.