Backpacken Laos

Wil je back to basic backpacken in Azie? Laos is samen met myanmar het land dat backpackers op dit moment aan het ontdekken zijn. Veel backpackers vliegen op Bangkok in Thailand en reizen direct door naar Laos. Reizigers vliegen vanaf Bangkok op de hoofdstad Vientiane of reizen per trein naar het noorden van Thailand. Vanuit het noorden, hop de Mekong rivier oversteken en je bent er. In tegenstelling tot Thailand is Laos nog niet verpest door het massatoerisme. De mensen zijn nog puur, het leven is primitief en de vervoersmiddelen beperkt. De natuur is er veelal ongerept, de wegen moeilijk begaanbaar,. Hostels en bier kost niks dus een bestemming voor de rugzak toerist.

Wil je backpacken door Laos en heb je nog een vliegticket nodig? Direct of eerst naar Bangkok?
Ga dan naar: Goedkope vliegtickets Laos

Laos heeft een prachtige cultuur en kent vele tradities. Locals zijn erg nieuwsgierig en staan open voor een ontmoeting en doen hun best om via wat engelse woorden met je te communiceren. Vriendelijkere mensen kom je niet tegen. Wist je dat Laos duizenden eilandjes in het zuiden heeft? De meeste onbewoond maar een aantal met dorpjes. Hier is de backpackers scene, net zoals Thailand begin jaren negentig, enorm aan het opkomen. Alles nog redelijk primitief maar met een ondergaande zon, drankje in de hand op het strand heb je eigenlijk niet meer nodig.

Gibbon Experience
Een fantastische ervaring is De Gibbon Experience. Slinger net als Gibbon aapjes van boomhut naar boomhut via kabelbanen met ziplines. En dit op 40 meter hoogte midden in de jungle tussen de bomen. Hier vind je meer over deze fantastische ervaring.
Ga naar Gibbon Experience