Backpacken Vientiane

Vientiane is een mix tussen Frans-koloniale architectuur en de traditionele Lao-cultuur. De stad was een verlaten plaats overwoekerd door jungle toen Franse kolonisten rond 1860 de ruïnes ontdekten. De Fransen reconstrueerde de stad, herstelden tempels en legden straten aan. Huizen in koloniale stijl werden gebouwd dit tezamen met de traditionele tempels.

Bezienswaardigheden Vientiane
De belangrijkste bezienswaardigheden in Vientiane zijn een aantal prachtige tempels Phat Luang, Wat Sri Saket, Wat Pra Keo, Wat Ong Tu.

Wat Phat Luang, oftewel de gouden lotusknop, is het symbool voor het boeddhisme in Laos. Het is gebouwd op een heuvel in het noordwesten van Vientiane. De Stoepa in de vorm van een Mandala en is toegankelijk via diverse trappen. Het eerste terras is 69m2 en heeft een overdekte tempel voor offers.Het tweede terras is 48m2 en is omringd door lotus symbolen. De 33 kleinere stoepa’s op het tweede terras staan symbool voor verlichting. Oorspronkelijk bewaakten deze kleinere stoepa’s de heiligdommen. Het terras zelf is een processie pad dat de weg naar verlichting symboliseert.