Backpacken mexico

Backpacken en rondreizen MexicoDenk je er over na om te backpacken in Mexico? Wij van Backtrackers.nl zeggen doen! Mexico het perfecte land om te backpacken of te rondreizen Mexico. Woestijnen, twee oceanen, een van de grootste steden in de wereld en de resten van een aantal indrukwekkende oude beschavingen. Alle details aanwezig in dit fascinerende, raadselachtig land. De Spaanse invloed en het overwicht van Katholicisme is vooral kenmerkend en zichtbaar in de kleine steden en de plattelandsgebieden, terwijl in de bergen de inheemse Mexicanen, levende nakomelingen van Mayas en Aztecs, nog hun traditionele levensstijl naleven. Mexico is ideaal om te bereizen.

Wil je backpacken Mexico en heb je nog een vliegticket nodig? Ga dan naar: Goedkope vliegtickets

Mexico backpack land bij uitstek
Ontdek de tempelcomplexen zoals Chichen Itza, Palengue of Teotihuacan. Hier vind u de resten van de oude Maya en Aztec cultuur. Piramides en compleet vervallen steden die midden in de jungles liggen. Het is o.a. deze manier van ontdekken en de combinatie van een strandvakantie aan de Caribische kust bij Cancun, Playa del Carmen of Tulum (backpackers hotspot!) die mensen Mexico en dan met name Yucatan doen bezoeken. Maar er is meer te zien in Mexico. De oude stadjes en dorpjes in Noord Mexico die je alleen van westernfilms kent zijn indrukwekkend. Bezoek de mijnen van Zacatecas, de kerken van Queretaro, de oude studentenstad Guanajuato, dat verscholen in een dal midden tussen de bergen ligt. Bezoek de 2e stad van Mexico Guadelajara om nog maar wat te noemen. Verder is het ook interessant om de Westkust te ontdekken. De kuststeden Puerto Vallarta en Acapulco weliswaar vakantiebestemmingen van Amerikanen die in een all inclusive hotel of resort willen verblijven. Toch zijn er leuke koloniale goedkope hotelletjes van waaruit je diverse activiteiten in de nabij gelegen natuur kan ondernemen. Kanoen in de mangrove bossen, een rondleiding in de jungle om de mooiste bloemen, planten en vogels te zien en natuurlijk duiken en snorkelen. Verder is de westkust van mexico een waar Mekka voor surfers vanwege de hoge golven die gedurende het hele jaar aanwezig zijn. Voor de backpacker of rondreiziger is er dus genoeg te zien en is Mexico een ideaal begin voor een rondreis door Midden Amerika en eventueel Zuid Amerika.

Wil je Yucatan ontdekken? Oude koloniale steden zoals San Cristobal en tempels zoals Chitzen Itza? Western stadjes in het noorden of langs de kustlijn trekken? Mexico heeft alles voor de backpacker.

In Mexico vindt u de historische erfenis van verschillende Indiaanse culturen. Olmeken, Mixteken, Tolteken, Azteken en Maya’s, al deze culturen hebben een schat aan verlaten steden nagelaten. Het stereotype beeld van de Mexicaan met een zwarte snor en een brede sombrero, leunend tegen een cactus, zult u hier niet snel meer vinden. In het land van de taco’s, tequila en mariachi gaan tradities en clichïe’s hand met het moderne leven. De grootste stad ter wereld, Mexico City, is gebouwd op de ruïnes van Tenochtitlïan, eens de hoofdstad van het machtige rijk der Azteken.

In karakteristieke plaatsjes als Puerto Escondido en San Cristobal de indianenbevolking nog in traditionele klederdracht rondloopt en vasthoudt aan de eigen rituelen. Schitterende koloniale steden als Merida, Villahermosa en Oaxaca herinneren aan de grootsheid van het Spaanse rijk en de indrukwekkende tempelcomplexen en de oude steden van de Maya’s, zoals Palenque en Tulum, getuigen van een van de grootste beschavingen uit de geschiedenis. Met een decor van woeste bergketens, uitgestrekte woestijnen, tropische regenwouden en witte stranden laat Mexico een onuitwisbare indruk op u achter.

Bezienswaardigheden Mexico
De culturele rijkdom van Mexico gaat verder dan oude gebouwen en musea, maar is terug te vinden in elke straathoek of festiviteit. Door het tropische klimaat met meerdere ecosystemen biedt Mexico echt alles voor de vakantieganger, van spectaculaire stranden tot avontuurlijke regenwouden, woestijnen, bossen, kliffen en andere waanzinnige landschappen. Omdat Mexico zo veel te bieden heeft kan het zelfs behoorlijklastig zijn een keuze te maken waar naar toe te gaan.
Bezienswaardigheden Mexico