Backpacken Nepal

De ware liefhebber van boedhisme en avontuur gaat backpacken in Nepal. Het land van de Dai Lama is eén van de toplanden in Azie om een individuele rondreis t maken. Het centrum van het Boedhisme is omringd door de majestueuze besneeuwde bergen in het noorden en omgeven door dichte oerwouden in het zuiden. Nepal heeft hoogtes van 100 meter boven de zeespiegel tot 2928 op de Mount Everest. Het heeft de grootste concentratie bergen in de wereld. En binnen de grenzen is er een gevarieerde mix van religie en cultuur. Het is een magische land waar goden zich mengen met stervelingen, de uitbundige festivals en eindeloze mysteries. De ware backpacker oftewel rugzaktoerist kom je hier tegen.

Wil je backpacken Nepal en heb je nog een vliegticket nodig?
Ga dan naar: Goedkope vliegtickets Nepal en vul naast je vertrekdatum bestemming Kathmandu in.

Bezienswaardigheden Nepal
Kathmandu Valley
Omgeven door groene muren berg met sneeuw bedekte bergen, de vallei is van ongeëvenaarde schoonheid. Het bestaat uit drie belangrijkste steden van grote historische en culturele bezienswaardigheden: Kathmandu, Patan (Lalitpur), en Bhaktapur (Bhadgaon). De vallei verdieping is 1310 m. boven de zeespiegel. Op uw dag tour, u zult versteld staan van het aantal tempels en stupas, bewerkte houten struts, gouden torahs, en beelden van verschillende goden die nog uit het verleden dynastieën. Voor ontspanning standpunten van de zonsopkomst en zonsondergang, Nagarkot en Dhulikhel heuvel resorts zijn slechts een paar uur rijden. Bezoeken aan religieuze sites geven een inzicht in de grote godsdiensten van het subcontinent. Festival dagen herleven eeuwenoude gewoonten. Er zijn veel eenvoudige dag wandeltochten in een aangename vogel-en dierlijke gevuld gebieden.

Chitwan Nationaal Park
Ga op safari door het Chitwan Nationaal Park van Nepal. Per jeep, boot en te voet verken je dit park op zoek naar wilde neushoorns, krokodillen en vele vogels.

Bezienswaardigheden Nepal
De meest indrukwekkende bezienswaardigheid in de hoofdstad Kathmandu is Durbar Square. Dit plein is tjokvol met oude tempels en paleizen.

Swayambhunath
Dit is een van ’s werelds meest glorieuze boeddhistische Chaityas. De 2000 jaar oude Chaityas staat bekend als de ‘aap tempel’ omwille van haar ingezeten wemelen van apen. Deze spectaculaire Boeddhistische Stupa, waar de Boeddha’s ogen blik rustig, ligt op een heuveltop slechts 2 km van Kathmandu. De standpunten van Kathmandu en de omliggende vallei zijn prachtig.

Boudhanath
De stupa van Boudhanath ligt acht kilometer ten oosten van Kathmandu. Deze collosale en oude stupa is een van de grootste in de wereld. De stupa werd gebouwd in de vijfde eeuw na Christus.

Pashupatinath tempel
De Pashupatinath tempel ligt vijf kilometer ten oosten van Kathmandu op de oever van de heilige rivier de Bagmati. De tempel van Shiva is beroemd om zijn gouden dak en zilveren deuren. Het gebied langs de oever van de rivier naast de tempel wordt gebruikt voor crematie ceremonies.

Patan
Deze oude stad ligt aan de zuidelijke oever van de rivier de Bagmati. Het is een kleurrijke plaats Hindoe tempels en boeddhistische monumenten. Smalle, kronkelende straatjes en prachtige pleinen tonen de schoonheid van deze plaats.

Bhaktapur
Gelegen op een hoogte van 140o meter is Bhaktapur een van de drie oude steden van Nepal. Bhaktapur beslaat een gebied van 4 vierkante kilometer en beschikt over middeleeuwse kunst en architectuur. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

Vliegtickets Nepal – Kathmandu
De goedkoopste vliegtickets naar Nepal zijn hier te vinden. Door de prijzen van airlines te vergelijken die op Nepal vliegen, krijg je automatisch het goedkoopste ticket te zien. Check de goedkoopste vliegtickets Kathmandu, de hoofdstad van Nepal hieronder!

Nepal op maat reizen
Als je niet wil backpacken in Nepal en ook geen geschikte individuele rondreis Nepal kunt vinden in het aanbod is er gelukkig nog Namasté. Deze organisatie kan een ​​geïndividualiseerd traject voor je uitstippelen zodat je een rondreis Nepal geheel naar eigen wens kunt maken. Er is zoveel te zien in Nepal en ieder heeft zo zijn of haar voorkeuren. Neem contact op met Namasté en zijn zullen een Nepal reis voor je samenstellen geheel op basis van je wensen.
Meer informatie over reizen op maat