Backpacken Peru

Wil je een gevarieerde backpack vakantie? Ga backpacken in Peru. Het land van de mysteries, de onontdekte tempels en de grillige Andes. In de nooit slapende stad Lima, hoofdstad van wereldformaat, vinden we charmante straatjes en indrukwekkende pleinen. In Cusco, de oude Inca hoofdstad heb je het gevoel dat de Incacultuur er nooit is weggeweest. Een vlucht over de Nasca lijnen doet je in buitenaards leven geloven en het indrukwekkende Lake Titicaca verplaatst je naar een andere wereld door de schitterende lichtval die je door de hoogte van dit meer nog nooit eerder gezien hebt.

Wil je backpacken Peru en heb je nog een vliegticket nodig?
Ga dan naar: Goedkope vliegtickets Peru

Machu Picchu. Een van de zeven moderne wereldwonderen
De legendarische Inca stad Machu Picchu is door de Spaanse conquistador Pizarro gelukkig nooit gevonden. In 1911 ontdekte een Amerikaanse onderzoeker, per toeval de overwoekerende ruïnes, hoog gelegen in de Andes. Machu Picchu is zonder twijfel het meest spectaculaire tempelcomplex van Zuid Amerika.
Machu Picchu is mede daarom het eind- en hoogtepunt van bekendste wandelroute ter wereld. De Inca-trail, die vanuit Cusco door backpackers regelmatig ondernomen wordt, is een waanzinnige belevenis dat een must is tijdens je backpack vakantie in Peru.

Nazca Lines – Nazca
Vanuit een vliegtuigje krijg een mooi overzicht van deze mysterieuze, tientallen meters grote tekeningen van oa een colibrie, spin, condor. Ook zijn er kaarsrechte lijnen die lijken op een landingsbaan. In een berg is er een tekening wat lijkt op een niet aards wezen. Waar zijn de tekeningen voor bedoeld en wie heeft ze gemaakt? Buitenaardse wezens? Creatieve bewoners met oog voor zicht van boven af? Deze bizarre woestijn tekeningen moet je gezien hebben en gaan je laten nadenken. Zijn we werkelijk alleen in het heelal?
Ik zoek informatie over de Nazca lijnen

Floating Islands – Puno – Lake Titicaca
Het Uros volk leeft op drijvende eilanden van riet in het hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld, Lago Titicaca. Ze zijn te bezoeken vanaf Puno, vlakbij de grens met Bolivia.
Ik zoek informatie over Puno

Ballestas Islands – Pisco

Vaar met een boot rond de Ballestas Islands en geniet van de honderden zeeleeuwen, pinguins, pelikanen en andere zeevogels. Breng daarna een bezoek aan het Nationaal Park Paracas met z’n flamingo kolonie en prachtige klifkust.

Sandboarden in Huacachina – Ica
Wil je eens wat anders? Midden in de woestijn een surfplank onder je voeten? Ga dan sandboarden op de zandduinen rond het piepkleine oase-plaatsje Huacachina midden in de Woestijn bij Ica.
Ik zoek informatie over zandboarden in Huacachina Ica

Huaraz
Deze plaats in de Peruaanse Andes is omringd door kilometers hoge bergen. Huaraz is de ideale uitvalbasis voor (meerdaagse) trektochten naar bijvoorbeeld Lago Churup.

Colca Canyon – Arequipa
Dicht bij de witte stad Arequipa liggen de woeste wateren die Colca Canyon genoemd worden. Dit is de plek in Peru waar je fantastisch kan raften. Arequipa zelf is ook de moeite waard. Het oude klooster, Plaza de Armas en de markt zijn leuk om te bezoeken. Op de achtergrond van Arequipa doemt de met wolken bedekte vulkaan El Miste boven de stad uit.
Ik zoek informatie over Arequipa

Boottocht over de Amazone – Iquitos
Vaar als passagier mee op een van de vrachtboten van Pucallapa naar de junglestad Iquitos. De reis duurt ongeveer drie dagen. Elke dag vertrekt er een boot, maar de vraag is welke. Volgens eigen zeggen vetrekken ze allemaal ‘de volgende dag’.

Amazone
Een vlucht in de Peruaanse Amazone doet je versteld staan van de flora en fauna die je aantreft, ook dit heeft Peru.

In Peru kom je geen vervelend landschap tegen, ieder gebied is indrukwekkend en uniek en daarom moet je, als je Peru gezien wilt hebben, geen plekje in dit waanzinnige land overgeslagen hebben.