Backpacken Afrika

Wild, ongerept en avontuurlijk! Reizen in Afrika blijft een boeiende ervaring en is vooral de laatste 5 jaar enorm in populariteit aan het toenemen. Bepaalde prachtige landen die eerder niet makkelijk toegankelijk waren zijn nu prima te bezoeken. Oeganda ging gebukt onder een militair regime, waardoor de prachtige natuur en de berggorilla’s voor velen een droom bleven. 

Mozambique, met z’ n schitterende onderwaterwereld, het duik walhalla bij uitstek, was per vliegtuig lastig en tijdrovend om te komen en dan spreken we nog niet eens over de gebrekkige accommodatie. Zuid Afrika, wat nog niet eens zolang geleden gebukt ging onder Apartheid is qua voorzieningen in onze ogen een Westers land geworden.

Of ga terug naar het overzicht van backpacken

Backpacken Noord Afrika

Naast fraaie moskeeën en Medina’s vind je op veel plaatsen in Noord Afrika overblijfselen uit de Phoenische en Romeinse tijd, toen het gebied aan de Middellandse Zee honderden steden telde. Noord Afrika was een gebied van rijkdom door handel en op een gegeven moment het belangrijkste handelscentrum van de wereld.

Wie van geschiedenis, cultuur, eten en mysterie houdt, moet één van de landen in Noord Afrika eens bezoeken. Hier is genoeg te zien en te beleven. Voor informatie over Noord Afrikaanse landen! Kijk direct op de Marokko reizen pagina of de Egypte vakanties pagina.

Backpacken Midden Afrika

Als je het over reizen door Midden Afrika hebt, heb je het over het algemeen over Kenia, Tanzania en Uganda. Dit gebied wordt gezien als de plek waar de mensheid ontstaan is. Hier vind je vele tropische vegetatie, een prachtig glooiend landschap, savanne en ongelofelijk veel wilde dieren, vogels en overig leven.

Onderneem hier een safari in combinatie met een strand vakantie (Zowel Kenia en Tanzania) en heb een ontmoeting met de berggorilla’s in Oeganda (Ugunda).

Backpacken en rondreizen Zuidelijk Afrika

Zuidelijk Afrika, met de landen Namibië, Botswana, Zimbabwe, Mozambique en Zuid-Afrika, behoort tot het gebied met de grootste rijkdom aan flora en fauna ter wereld. In zuidelijk Afrika ligt de Kalahari woestijn met een kaarsrechte landsgrens middendoor.

Ten westen van de grens ligt Namibië, ten oosten Botswana en ten zuiden van beide landen ligt Zuid-Afrika. Een bezoek aan de Victoriawatervallen in Zimbabwe is overweldigend. In Botswana kun je per mokoro en helikopter het unieke moerasgebied en de Okavangodelta verkennen.

In Namibië ontdek je schitterende woestijnvlaktes, spectaculaire zandduinen en oog in oog staan met zeeleeuwen, gemsbokken, neushoorns en leeuwen.

In Mozambique kun je in de heldere wateren fantastisch snorkelen en zwemmen met het grootste zoogdier ter wereld, de Whaleshark. 

Zuid Afrika heeft alles, hier kun je een safari doen, genieten van de lekkerste wijnen in de Kaap omgeving en fantastische tochten per auto door de kleurrijke natuur ondernemen.