Backpacken in Kenia

Wil je zelfstandig op safari in Kenia? Wil je backpacken door Kenia? Of georganiseerd door Kenia reizen? Alle reisopties kunnen in dit prachtige land. Je kunt namelijk prima reizen vanaf Nairobi naar Mombasa. Zowel met de trein als bus kun je met je rugzak door dit prachtige landschap reizen. Onderweg op deze route zijn er plaatsen (zoals Voi bijvoorbeeld) waar je prima kunt overnachten. Ook kun je in Voi een safari met een lokale gids regelen. Geen volgepropte busjes toeristen waar jij ergens tussenhangt om een foto te nemen. Maar lekker de vrijheid met een lokale privéchauffeur. Stukken goedkoper en nog een voordeel. Wat hij/zij verdiend gaat niet naar een grote organisatie.

The Big 5, de besneeuwde Kilimanjaro, een zonsondergang in het Tsavo park of de Masai Mara. Duizenden vogelsoorten bij het Lake Nakuru park. parelwitte stranden aan de kust bij Mombasa. Kenia is waanzinnig. Kenia is dus een prima land om zelfstandig te bereizen. Alleen in de drukke steden zoals Nairobi en Mombassa moet je opletten. Reis in deze steden zoveel mogelijk per taxi. Vooral als het donker wordt moet je geen risico’s lopen. In de dorpjes buiten deze steden vind je niets anders dan vriendelijke, gastvrije en behulpzame mensen. De Kenianen zijn trots en willen alles van je weten en je alles laten zien. Superlieve mensen zijn het die nieuwsgierig zijn. Ze zien niet iedere dag toeristen die zelfstandig aan het reizen zijn.

Safari en strandvakantie gecombineerd

Wat een aanrader is om een safari te combineren met een strandvakantie Kenia. De prachtige veelzijdige natuur, het aanbod van wilde dieren en natuur gecombineerd met een verblijf aan het strand is de ideale combinatie. Je kunt dit ter plekke zelf regelen aan de kust bij Mombasa of vooraf laten organiseren door een specialist. Bekijk de Kenia reizen aanbieders rechtsboven maar eens.

Wildparken Kenia

Kenia heeft een aantal indrukwekkende natuurreservaten. Hieronder de belangrijkste.

Masai Mara
Masai Mara is het beroemdste park in Kenia, dat grenst aan het Serengeti Park in Tanzania. Jaarlijks trekken miljoenen dieren van de Serengeti naar Masai Mara en weer terug. In het park kan je kennismaken met de Masai, een van de oorspronkelijke stammen uit Kenia. Het zijn lange, mooie mensen in felgekleurde kleren met de onafscheidelijke speer om hun middel. Kortom, het Masai Mara Park is een van de bekendste parken van Kenia, dat je zeker niet mag overslaan.

Het Amboseli
Het Amboseli park ligt aan de voet van de hoogste berg van Afrika, de Kilimanjaro. Hier vind je een grote verscheidenheid aan wilde dieren, zoals de leeuw, olifanten, cheetah, hyena, giraffes, zebra’s en het wildebeest. Amboseli is een van de oudste parken in Kenia en staat bekend om de prachtige zonsondergangen. Aan het einde van de dag komt het wild weer tevoorschijn en het uitzicht op de Mount Kilimanjaro is overweldigend…

Samburu
Samburu ligt ten noorden van Mount Kenya. Het landschap is prachtig, met ravijnen begroeid door acacia’s, vulkanische gesteenten en grillige heuvels . Hier kun je ook de Gerenuk Gazelle vinden, en verder nog krokodillen, struisvogels, gazellen, apen en nog vele andere diersoorten.

Lake Nakuru
Lake Nakuru is het bekendste meer van Kenia, met een grote verscheidenheid aan vogels. De grootste attractie zijn de duizenden flamingo’s die het meer een roze kleur geven. Verder vind je hier neushoorns, giraffen, de buffel, het luipaard en nog vele andere diersoorten.

Mount Kenya Nationaal Park
Dit park ligt rondom de Mount Kenia. De met sneeuw bedekte top kan op heldere dagen worden gezien, maar is vaak omringd door wolken. Het park heeft een gevarieerde vegetatie, afhankelijk van de hoogte. Hier kan je het wilde zwijn, de mongoose, olifanten, luipaarden en neushoorns zien.