Backpacken in Marokko

Wil je backpacken in een compleet andere wereld maar niet te lang vliegen? Ga dan backpacken in Marokko. Marokko is indrukwekkend, gastvrij en mysterieus. Het land heeft een prima infrastructuur en is daarom goed te bereizen. Via de trein, bus of een huurauto kun je Marokko bereizen en alle prachtige sprookjesachtige stadjes en de schitterende natuur ontdekken. Ideaal om te backpacken of om een individuele rondreis te ondernemen. Marokko heeft alles en toch zo anders, en dat op maar vier uurtjes vliegen.

Kleurrijk en gastvrij Marokko

Marokko, het land van eeuwenoude medina’s, kasbah’s, geurende cederbossen, de Sahara woestijn, het indrukwekkende Atlas gebergte en de sprookjesachtige koningssteden. Weinig landen zo dichtbij hebben zoveel variatie in cultuur, landschap en bezienswaardigheden. Je treft er woestijnen met reusachtige zandduinen, donkere cederbossen met berberapen en zijn levendige, kleurrijke markten en straatjes. Proef de sfeer uit de sprookjes van duizend-en-een-nacht en geniet van de heerlijke gerechten die op straat en in diverse restaurantjes worden aangeboden. Marokko is een ideaal land bij uitstek om te backpacken of georganiseerd rond te reizen(ook met kinderen). Het is goed betaalbaar, het openbaar vervoer is prima geregeld en de mensen zijn enorm warm en gastvrij. Tevens is er voldoende aanbod om te overnachten. Reis bijvoorbeeld van de ene naar de andere koningsstad met ieder zijn eigen sfeer. Maak eens een tocht per kameel door de rozerode woestijn en overnacht bij een oase onder de sterrenhemel. Bezoek de eeuwenoude en indrukwekkende kasbah “Ait Ben-Haddou en relax op de stranden van Casablanca. Marokko is een land waar veel te ontdekken valt en een bezoek is onvergetelijk en eigenlijk een must voor iedereen die van reizen en ontdekken houdt.

Reizen naar Marakech en de andere Koningssteden

Fès,Marrakech,Meknès en Rabat worden de vier koningssteden genoemd, omdat deze schilderachtige Marokkaanse steden ooit de residentie waren van een rijke Marokkaanse dynastie. In deze steden is de tijd blijven stilstaan. De middeleeuwse overdekte markten, de souks, zijn een bron van leven en een explosie van kleuren. Deze ontmoetingsplaatsen zijn rijkelijk gevuld met aardewerk, leer en zilverwerk. Achter de indrukwekkende stadspoorten liggen imposante moskeeën en sprookjesachtige paleizen met prachtige tuinen. Hier kun je dwalen door de nauwe kronkelige straatjes en vind je een enorm aanbod aan cultuurschatten. Zinnenprikkelende geuren, kleuren en mystieke muziek komen op je af. Handelaren, slangenbezweerders en muzikanten laten zich zien en horen…een kakofonie van geluid trekt voorbij. Als de zon aan het einde van de dag de hemel rood kleurt en de lantaarns op de diverse pleinen worden ontstoken, begint hier een sprookje van duizend-en-één-nacht. Pack je backpack en ga erheen.

Rabat
Rabat, oftewel de witte stad, is fascinerend. De stad is omgeven door zee en de hemel, okeren stadsmuren en vele minaretten….

Marakech
Ontdek het sprookje dat Marrakech heet. De talloze paleizen, moskeeën en medina’s brengen je in extase. De straatleven wordt gekenmerkt door ambachtslui. Authentieke vervlogen ambachten worden hier nog uitgeoefend….

Fès
De oudste Koningsstad en tevens het intellectuele centrum van Marokko. De vele bezienswaardigheden, musea, tuinen en paleizen zijn in de historische medina te vinden….

Meknes
Uitgestrekte wijngaarden omringen deze monumentale stad. Fraaie stadspoorten, smalle straatjes met souvenirs en ambachtslieden….

Casablanca
De grootste en modernste stad van Marokko die de grote Hassan II moskee herbergt. Deze moskee biedt plaats aan 25.000 gelovigen….

Ouarzazate en het land van de Berbers
Tussen de hoge bergen van de Atlas en de Sahara ligt een fascinerend gebied met een woeste en overweldigende natuur. Dit is het land van de Berbers en door zijn geïsoleerde ligging heeft de tijd hier stilgestaan en waan je jezelf ver terug in het verleden.

Sahara
Met het golven patroon van de duinen lijkt de Sahara letterlijk een zee van zand.
De zandheuvels die reiken tot voorbij de horizon, veranderen bij het licht van de opkomende zon in diverse kleuren. Ondanks dat de Sahara één grote zandmassa is zul je verbaast staan over de afwisseling die het woestijnlandschap biedt.

Het Atlasgebergte
Het Atlasgebergte is een onvergetelijk decor van groene oases, ruwe rotspartijen met de meest onwaarschijnlijke kleurschakeringen. Prachtige kloven die je even de wereld rondom je doen vergeten. Je kan wandelen langs lemen burchten, oeroude berberdorpjes en genieten van schilderachtige vergezichten.