Backpacken in Namibië

Namibië groeit in populariteit onder backpackers. De verklaring dat backpacken Namibië groeit als vakantie besteding is best wel logisch. Als eerste de diversiteit van Namibië als tweede de mysterieuze landschappen die je nergens anders treft en als derde het feit dat Namibië een van de veiligste landen van Afrika is. Daarnaast is er genoeg betaalbare accommodatie te vinden in plaatsen en bij natuurparken en speelt het feit dat er geen of maar 1 uurtje tijdverschil is met Europa ook een rol dat reizigers steeds vaker de backpack met als bestemming Namibië inpakken.

Namibië ligt in het Zuidwesten van Afrika en behoort volgens kenners tot de mooiste landen ter wereld.
De okerkleurige woestijn, hoge zandduinen, de unieke diersoorten, savannes en wetlands zijn nergens anders op deze aardkloot te vinden. Vele reizigers hebben dan ook het idee dat ze op een andere planeet zijn wanneer ze hun voeten op de Namibische bodem zetten. Qua fauna en flora is Namibie ongekend. De kenmerkende springbokken, de Namibische woestijnolifant en de zwarte neushoorn en de Himba bevolking zijn bewoners van dit enerverende land. Dus ga backpacken en ontdek dit prachtige land!

Hotels en accommodaties
Wanneer je aankomt in de hoofdstad Windhoek is het raadzaam om van te voren al je hotel geboekt te hebben. Met name de laatste paar maanden zijn de populaire hotels onder backpackers geregeld volgeboekt. Het gevolg is dat je in een minder populair backpack hostel of hotel terechtkomt. Neem geen risico en boek via een van de hostel en hotel aanbieders hieronder. Ook bij een natuurpark kan het zo zijn dat alles al volgeboekt is. Hier geld hetzelfde verhaal. Boek vooraf en je bent verzekerd van plek!

In Namibië bevinden zich aan de rand van de meeste natuurparken betaalbare bed en breakfast accommodaties waar je een kamer kunt huren. Omgebouwde boerderijen en trekkershutten kun je voor een habbekrats huren. Je hoeft niet persee een georganiseerde dure safari te boeken om een park binnen te gaan. Je bespaart veel geld als je zelf je accommodatie boekt en bij een toeristen bureau een chauffeur met auto laat regelen. Vergelijk de prijzen per aanbieder want dit kan je tientallen euro’s schelen.