Backpacken in Johannesburg

Johannesburg is de bestemming in Zuid Afrika om te starten met een safari. Daarnaast is het het economische hart van het zuidelijk Afrika en de geboortestad van Nelson Mandela die in de wijk Soweto geboren is. Vanuit Johannesburg kun je reizen naar het Kruger National Park. Hier kun je in volle glorie wild spotten en je tussen de dieren begeven. Onderweg naar het Krugerpark rijd je langs diverse aantrekkelijke bezienswaardigheden. Bergketens en rotspartijen met de namen God’s Window, Three Rondavels en Blyde River Canyon komen voorbij en tonen spectaculaire uitzichten.

Johannesburg zelf heeft een aantal aantrekkelijke bezienswaardigheden. Het Voortrekkersmonument is een indrukwekkend gedenkteken van de Grote trek van de Boeren tussen 1836 en 1840. Andere bezienswaardigheden zijn het Museum Africa, het Market Theater Complex waar je kunt ronddolen tussen theaters, kroegjes, galeries en markten.

Ten noordwesten van Johannesburg ligt het Waterberg gebied. Een berglandschap met watervallen, glooiende hellingen, ravijnen en uitgestrekte bossen. Dit landschap vormt een perfect leefgebied voor groot en klein wild, als mede talloze vogelsoorten. Vanuit comfortabele lodges kunt u onder begeleiding van deskundige gidsen dit gebied verkennen Voor wie de wildparken in de malariagebieden wil vermijden zijn er in deze regio goede alternatieven, zoals het Madikwe Game Reserve. Dit park grenst aan Botswana en ligt aan de rand van de Kalaha-ri woestijn. Het behoort tot de grootste parken van Zuid-Afrika. Het park is niet alleen opgericht om het wild te beschermen, maar is tevens opgericht om de lokale bevolking in eigen leefomgeving te kunnen laten leven.