Backpacken in Kaapstad

Kaapstad wemelt van de bezienswaardigheden en mogelijkheden voor backpackers en reizigers. Kaapstad is uitgeroepen tot één van de meest trendy steden op deze wereld qua uitgaan en kunst. Door de mix van etnische volkeren is de stad kleurrijk en heeft vele invloeden. Kaapstad wordt tegenwoordig in één adem genoemd met New York, Parijs en Sydney als hipste steden ter wereld. Door de aanwezigheid van diverse etnische groeperingen en cultuur is er in Kaapstad een unieke sfeer ontstaan die je nergens anders vindt. Het nachtleven in “Longstreet” de kunstgalerijen, het strandleven op Camps Bay en de vele bezienswaardigheden in de omgeving zorgen er voor dat je je Kaapstad geen seconde verveelt.

Bezienswaardigheden Kaapstad

Tafelberg
Wanneer je Kaapstad bezoekt, kun je de imposante Tafelberg niet missen. De vlakke berg met haar wolkendek is indrukwekkend om te bezoeken. Een kabelbaan zorgt ervoor dat je de top kunt bereiken.

Longstreet
Wat Kho San Road is voor Bangkok en Kuta voor Bali is Longstreet voor Kaapstad. Deze straat is het bruisende centrum in de stad. Hier komen de backpackers samen voor de barretjes, restaurants en goedkope accommodaties. Op de balkonnen van de kroegen zijn er vaak feesten. Lekker in het zonnetje, goede muziek en vriendelijke mensen om je heen, wat wil je nog meer.

Camps Bay
Camps Bay is het populairste strand van Kaapstad en Zuid Afrika. Hier komen de jongeren om te surfen, te zonnen en wat te eten en drinken in de barretjes en restaurantjes aan het strand. Prima toeven hier, gemakkelijk te bereiken per taxi of bus vanuit het centrum van Kaapstad.

Robbeneiland
Robbeneiland is het eiland waar Nelson Mandela jarenlang gevangen heeft gezeten. Een bezoek aan dit eiland is indrukwekkend. Je ziet hoe onder erbarmelijke omstandigheden de latere president van Zuid Afrika zijn leven heeft gesleten. Net zoals de mede gevangen die louter en alleen gevangen zaten omdat ze tegen het dictatoriale regime waren. Gelukkig is nu alles anders en leven blank en zwart harmonieus naast elkaar.

Kasteel de Goede Hoop
Vlak bij het water en aan een groot plein staat kasteel de Goede Hoop. Het geel geschilderde kasteel is omringd door hoge muren en bastions. Deze zijn vernoemd naar een titel van de prins van Oranje. Leuk om te bezoeken en een stukje Hollandse koloniale overheersing mee te pikken.

Waterfront
De Victoria & Alfred Waterfront is de plek waar de Kaapstedelingen o.a. in hun vrije tijd verblijven. Gelegen aan het haven kun je hier prima winkelen, naar de bioscoop, een pretpark bezoeken met kinderen en prima restaurants.

Kaap de Goede Hoop
Op weg naar het meest zuidwestelijke puntje van Zuid-Afrika kom je door het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. De Cape Point vuurtoren is het meest zuidelijke puntje van Afrika. Vanaf deze vuurtoren zie je de bultrug walvissen om de kaap heen zwemmen. Een fascinerend gezicht. Het welbekende houten bord met het gegeven dat je op het Zuidelijkste puntje van Afrika bent staat een paar honderd meter voor de vuurtoren. Let hier goed op je spullen want de bavianen die hier de auto’s onder poepen vinden de inhoud van tassen heel aantrekkelijk.