Backpacken in Bali

Bali, het paradijselijke eiland gelegen in de Indische Oceaan, is één van de meest geliefde backpack en rondreis(eventueel in combinatie met Java of Lombok) bestemmingen van dit moment. En terecht, Bali heeft de backpacker, reiziger en vakantieganger veel te bieden.

Het eiland beschikt over prachtige witte en zwarte stranden waar surfliefhebbers en liefhebbers van de onderwaterwereld helemaal aan hun trekken komen. Met name in Kuta, het “backpackers paradijs”, kun je de golven trotseren. Voor prachtige natuur en cultuur kun je overal op dit diverse eiland terecht.

Indrukwekkende rotsformaties, diepgroene rijstterrassen, heilige vulkanen, exotische tempels en tropische regenwouden zijn over het gehele eiland verspreidt. Dit alles binnen handbereik vanuit diverse populaire badplaatsen zoals Kuta en Sanur of het centraal gelegen kunstenaarsdorp Ubud. Ook kun je vanuit Bali doorreizen naar de prachtige Gili eilanden.

Kuta – het backpackers walhalla

Het backpackers centrum van Bali, met een levendig straatbeeld, bruisend uitgaansleven en veel winkels, restaurants, leuke kroegen en bars. Kuta leeft! Je vindt hier het meest beroemde surf strand van Bali. Accommodatie in het centrum is goedkoop. Aan het strand een tikkie duurder. Kuta is één groot feest en een must voor iedereen die gaat backpacken op Bali.

Badplaats Sanur

Sanur is wellicht de meest populaire badplaats op Bali vooral onder stelletjes en gezinnen. Het prachtige strand, diverse barretjes en wandel promenades tonen het goede leven. Hier is alles beschikbaar voor een heerlijke zonvakantie. In het hoogseizoen is het hier vol en gezellig. Aan te raden is om van tevoren een zonvakantie te boeken, omdat hotels weleens vol kunnen zitten of je betaalt de hoofdprijs. Sanur heeft haar oorsponkelijke en authentieke karakter behouden. Sanur biedt een keur aan hotels in verschillende categorieën. De stranden zijn schitterend, zijn breed en strekken zich uit langs de rustige en ondiepe zee. Sanur heeft veel te bieden; er zijn talloze restaurantjes, bars, terrasjes en allerlei (souvenir) winkeltjes verspreid over het hele dorp.

Zonvakanties Bali

Wil je liever een kant-en-klare zonvakantie Bali boeken? Check dan onze goedkope all-inclusive vakanties Bali. Door onze samenwerking met de grootste all-inclusive Bali aanbieders kun je hier de goedkoopste en beste qua prijs/kwaliteit vakanties vinden.

Rondreizen Bali

Wil je een rondreis op Bali maken? Een individuele rondreis, singlereis of een groepsreis met gelijkgestemden? Er is veel te ontdekken op Bali en een rondreis is de ideale manier om het eiland te verkennen.

Bali cultuur

Bali kent een rijke cultuur. De inwoners zijn voor het grotendeels Hindoe, dit vindt u terug in de vele tempels, offers en bijna dagelijks ceremonieën. Kortom het gehele dagelijkse leven op Bali. Zo ziet u op straat, ongeacht de drukte, al direct de vele kleurrijke offers en de vrouwen die de hele dag bezig zijn met offermandjes te vlechten.