Backpacken Thailand

Dat is wat je hoort als je vraagt wat iedereen wil doen met vrije tijd. Heerlijk eruit in een compleet andere omgeving. Lekker met een maten of met je vriend/vriendin. Of gewoon alleen want je ontmoet genoeg andere backpackers. Je bent jong en je wilt backpacken.

Backpacken in Thailand is dan ook nummer 1 op veel lijstjes. Pak je rugzak en reis door dit gevarieerde land. De reden dat jongeren gaan backpacken in Thailand is dat het land als “vreemde” bestemming alle ingrediënten heeft om een andere wereld te ontdekken, maar toch redelijk makkelijk te bereizen is. De infrastructuur is prima, de Boeddhistische cultuur vriendelijk. Er zijn veel hoogtepunten, hotels en eten goedkoop en heerlijk.

De feest eilanden Koh Samui Koh Phan Ghan en Kho Phi Phi te gek en de stranden van Hua Hin en Cha Am prachtig en de steden Bangkok en Chiang Mai indrukwekkend. Alles wat je moet weten om te backpacken in Thailand vind je hier.

Wil je terug naar het overzicht van Azië?

Bangkok

Wie gaat backpacken in Thailand komt aan in de hoofdstad. Bangkok is een waanzinnige chaotische bestemming maar wel eentje die je moet ervaren. Op straat razen tuk tuk’s en brommers langs je heen. Vrijwel overal zie je hostels en guesthouses, barretjes, eettentjes, marktjes.

Khoa San Road is het walhalla onder backpackers vanuit de gehele wereld. Hier moet je als backpacker een keer in je leven geweest zijn. Tempels zijn er uiteraard ook in overvloed met als hoogtepunt het Grand Palace en de Wat Arun. Bekijk Bangkok eens vanaf het water. Achter het Grand Palace kun je in een longtail boot opstappen.

Lees meer over backpacken bangkok

Phuket

De parel van het zuiden is het grootste (schier)eiland van Thailand en ligt in de Andaman Zee aan de zuidwestkust van Thailand.

Phuket is het vakantie eiland van Zuidoost-Azië vanwege de fraaie stranden, het gevarieerde landschap, de levendige provincie hoofdstad Phuket-stad en de vele recreatie- en ontspanningsmogelijkheden.

Lees meer over backpacken Phuket

Feesten op de Thaise eilanden

Witte stranden, wuivende palmen en een azuurblauwe zee. De belangrijkste backpack zonvakantie bestemmingen van Thailand zijn Koh Samui en Koh Phangan. Koh Phi Phi vooral bekend door de film ‘The Beach’, die hier werd opgenomen. Koh Samui voor relaxen en feesten. KohPhangan voor de full moon parties.

Reizen door Thailand: Laat je reis door deskundigen regelen!

Heb je helemaal geen tijd of zin om je reis Thailand zelf samen te stellen? Wil je in het land zelf geen moeite doen en heb je het liefst dat je vervoer en overnachtingen van tevoren allemaal geregeld is? Maar wil je wel dat vrije backpacken gevoel behouden? Dan kun je het beste een reisorganisatie gebruiken die alles voor je regelt.