Hoe haal je het meeste uit Bangkok?

Bangkok Thailand is voor veel backpackers en reizigers de start of einde van hun Thailand-bezoek. De stad is met recht één van de meest boeiende steden van Azië en is een waar mekka voor liefhebbers van rugzakreizen. Je komt in Bangkok backpackers uit de hele wereld tegen.

In Bangkok gaan eeuwenoude cultuur en gebruiken hand in hand met de meest trendy ontwikkelingen. Traditionele (drijvende) markten en de beroemde khlongs wisselen state of the art winkelcentra en wolkenkrabbers af.

Bangkok accommodaties

Nadat je je vliegticket geboekt hebt wil je natuurlijk ook een hotel of guesthouse voor in ieder geval de eerste nacht en misschien wel meer nachten. Dan kun je 2 dingen doen. Of daar van hotel naar hotel gaan of er nog plek beschikbaar is of voor de zekerheid kiezen door vooraf een kamer te reserveren.

Stad der engelen

De “Stad der Engelen”, zoals de Thai hun eigen hoofdstad noemen, werd gesticht in 1782. Inmiddels is het uitgegroeid tot een ware metropool die aan 6 miljoen mensen onderdak biedt. De stad ligt verspreid over een reusachtig groot gebied aan beide kanten van de Chao Phraya Rivier en beslaat een oppervlakte van maar liefst 1500 km2.

In Bangkok leven de mensen op straat en dat maakt het straatbeeld gezellig en druk. Soms wordt vergeten dat achter de gebouwen en het verkeer mooie beziens-waardigheden schuilgaan.

Bezienswaardigheden Bangkok

Heb je helemaal geen tijd of zin om alles zelf uit te zoeken? Wij hebben een lijst samengesteld van alle bezienswaardigheden in Bangkok.

Je kunt ook de superleuke video van Jorien Tilstra kijken voor een impressie

Grand Palace

De Grand Palace, het voormalige koninklijk paleis, is een ‘must see’. Dit baken aan de rivier in het centrum van de stad bestaat uit gebouwen uit verschillende tijden. De Wat Phra Kaeo bevindt zich in hetzelfde complex.

De Smaragden Boeddha is het meest vereerde beeld in Thailand. De Grand Palace is dagelijks geopend van 08.30 uur tot 15.30 uur. Gepaste kleding is vereist (schouders en knieën bedekt).

Rond het Sanam Luang, het ovale plein voor de Grand Palace, vinden we onder meer het museum voor moderne kunst, de Thammasat Universiteit en het Nationaal Museum. Dit heeft een overweldigende collectie van artefacten en kunstwerken uit het Bronzen Tijdperk

Wat Pho

Wat Pho, de Tempel van de Liggende Boeddha, grenst aan het Grand Palace. Het enorme, met goud bedekte beeld is 46 meter lang en 15 meter hoog. De voetzolen van de Boeddha zijn met parelmoer ingelegd. De ‘hogeschool voor Thaise massage’ is te vinden in Wat Pho. In twee weken leert u de fijne kneepjes.

Wat Arun

De Wat Arun (Tempel van de Dageraad) aan de Chao Phraya rivier tegenover het Grand Palace, is beroemd vanwege de met stukjes porselein ingelegde 79 meter hoge centrale pagode.

Khao San Road

Khao San Road is the place waar alle backpackers samen komen. Deze straat leeft en overal zie je barretjes, restaurantjes, handelaars die hun waar verkopen en bureau’ s om lokale atracties te boeken. Hier kun je er heerlijk praten met andere backpackers over je belevenissen, tips over bezienswaardigheden en goedkope guesthouses doorgeven. ’s Avonds kun je je prima vermaken in de clubs die aan deze straat gelegen liggen.

Een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden in Bangkok: Wat Traimit (Tempel van de Gouden Boeddha); Wat Benchamabophit (Marmeren Tempel), de koninklijke boten in boothuizen op Khlong (Kanaal)) Bangkok; de Dusit dierentuin; het Siam Stadspark in de voorstad Minburi en Safari World, eveneens in Minburi.

Boottocht over de rivier in bangkok
Boottocht over de rivier in bangkok

Boottocht over de rivier

Achter The Grand Palace ligt de rivier die dwars door Bangkok heen gaat. Stap hier op een longtail boot en ontdek Bangkok vanaf het water. De trip voert langs onder meer de Memorialbrug, Wat Arun, het Grand Palace en de Thammasat universiteit.

Attracties buiten de stad

Op een steenworp afstand van Bangkok vindt u onder meer: de Ancient City in Samut Prakan. Een gigantisch openluchtmuseum met replica’s van religieuze complexen en monumenten uit heel Thailand. De huurfietsen staan al klaar!

Ook in Samut Prakan ligt de Crocodile Farm met tienduizenden zoet- en zoutwaterkrokodillen. De drijvende markt van Ratchaburi Damnoen Saduak ligt met 80 kilometer iets verder weg. U moet hier vroeg bij zijn.

Shoppen

Bangkok heeft de laagste prijzen van heel Azië, maar er kan altijd iets af. Blijf vriendelijk onderhandelen. De beste en grootste winkelcentra liggen aan het begin van Sukhumvit Road en langs Ploenchit Road en Rama I. Shopping Malls als Gaysorn, Mahboonkrong (MBK), Central World Plaza en Central Chit Lom bieden alles wat een mens maar kan wensen.

Het splinternieuwe Siam Paragon is bedoeld voor de top van de markt en omvat behalve winkels en bioscopen ook het grootste aquarium van Azië (toegang 450 Baht). Overigens zijn ook elders in deze metropool fraaie winkelcentra te vinden.

De Chatuchak Weekend Markt is een must voor iedereen die thuis wil komen met iets typisch Thai. Het is een gigantisch complex, met ontelbare winkeltjes aan de Phaholyothinweg, tegenover het noordelijke busstation. Te bereiken met de Skytrain en ondergrondse.

De Chatuchak Weekend Markt

Eten en uitgaan

Fijnproevers én alleseters kunnen in Bangkok aan de bak. Frans, Italiaans, Indiaas, Chinees, Laotiaans? Dat kan allemaal, van eetstalletje op straat tot chique restaurant op de top van wolkenkrabbers, Bangkok heeft het allemaal. Lees de bijlages van de Engelstalige Bangkok Post en The Nation en u weet alles van de meest trendy ‘hang-outs’.

Het nachtleven is legendarisch, al moeten de bars nu iets eerder sluiten. De uitgaansgelegenheden zijn door de gehele stad te vinden. Zeer populair bij buitenlanders zijn Patpong(de hoerenbuurt), Soi Nana (Sukhumvit 4) en Soi Cowboy (bij Asok). Daarnaast zijn uitgaansgelegenheden als de Q-Bar en Spasso ook erg populair!