Phuket

De parel van het zuiden is het grootste (schier)eiland van Thailand en ligt in de Andaman Zee aan de zuidwestkust van Thailand. Phuket is het vakantie eiland van Zuidoost-Azie vanwege de fraaie stranden, het gevarieerde landschap, de levendige provincie hoofdstad Phuket-stad en de vele recreatie- en ontspanningsmogelijkheden.

Wil je terug naar naar Thailand? Klik dan hier.

Geschikt voor?

Het is dus een ideaal eiland voor zon-en zee aanbidders, maar ook voor liefhebbers van natuur en cultuur en activiteiten. De mooiste stranden liggen aan de westkust op het zuidelijkste puntje van het eiland. Het populairste en tevens drukste strand is Patong Beach( klik hier voor accomodatie ). Dit strand in het midden van de Westkust is 3km lang.

Direct ten zuiden van patong Beach ligt Karon Beach, dat ook prima accommodatie en infrastructuur heeft, maar een rustiger en meer ontspannen vakantie biedt. Vanuit Karon Beach is Patong met een tuk-tuk of taxi goed te bereiken.

Belangrijke trekpleisters van Phuket

Phuket stad

In het centrum van Phuket-stad staan nog veel bouwwerken in de Chinees-Portugese stijl.

Deze herinneren aan de tijd van de rubber plantages en tin baronnen.

Vanuit Khoa Rang-heuvel heeft een mooi panoramisch uitzicht over de stad.

Wat Chalong

De grootste Boedhistische tempel van phuket aan de Chalong-Baai is zeer interessant om te bezoeken. Beleef de rust en het bidden van de moniken.

Kap Promthep

Het zuidelijkste puntje van het eiland.

Khao Phra Thaeo Nationaal Park

Op het noordelijke deel van het eiland vind je dit nationale park.

Hier vind je één van de laatste restjes Tropisch regenwoud met schitterende flora en fauna.

Gibbons Rehabilitation Center

Gibbons die als huisdier werden gehouden worden hier voorbereidt om terug te keren in de natuur. Als je met kinderen op Phuket bent is dit een absolute aanrader,.

Sport en recreatie

Met name op Patong en Karon Beach bestaat een ruime keus aan watersportactiviteiten.

Phuket is de beste duikplek van Thailand vanwege de uitstekende waterkwaliteit van de Andaman Zee.

Verder kun je hier per zeiljacht de omgeving verkennen, waterskien, surfen zeevissen en jetskieen. Aan land kun je golfen, paardrijden mooie wandeltochten maken.