Backpacken Vietnam

Backpacken door Vietnam is pas sinds eind jaren negentig aan het opkomen. De laatste 10 jaar is het land na Thailand en Indonesie het populairste land in Azie om te backpacken of een rondreis door te maken. Veel reizigers komen er nu pas achter wat voor een verborgen juweel het land eigenlijk is.

Qua landschap varieert het van groene tropische bebossing in het zuiden tot oude oerbossen in het noorden. Van zandstranden aan de kust tot thee- en koffieplantages in de centrale hooglanden. In het zuiden vormt de Mekong Delta de meest vruchtbare regio van het land met Vietnam’s belangrijke rijst- en fruitproductie. Kortom: er is genoeg te zien en te beleven in Vietnam.

Of ga terug naar het overzicht van backpacken Azie

Vietnam: Indrukwekkende natuur en koloniale hoogstandjes

De natuur is zoals gezegd schitterent. De grote koloniale gebouwen uit de Franse overheersing, de exotische tempels en pagodes vormen de architectonische hoogstandjes in Vietnam. De kleurrijke etnische minderheden, de overheerlijke keuken en de gastvrije bevolking maken Vietnam tot een verrassende bestemming. Vietnam grenst in het noorden aan China. In het westen aan Laos en in het zuidwesten aan Cambodja. Het heeft de vorm van een langgerekte ‘S’ en telt een oppervlakte van 330.500 km2.

Hanoi

De hoofdstad van het Noorden van Vietnam is Hanoi. Hanoi is een mooie stad met een Franse sfeer. Het Old Quarter is een heerlijke buurt, met kleine straatjes vol leven. Je kunt er uren ronddwalen en nog niet alles gezien hebben. Bezoek het mausoleum van Ho Chi Minh, het presidentiële paleis, de één pilaar-pagode en de literatuurtempel.

Hoi An

Hoi An is een lief en prettig plaatsje vlak bij de kust. Doordat de huizen en tempels gebouwd zijn in traditionele Vietnamese en koloniale stijl, krijg je het gevoel of je een filmdecor bent binnengestapt. Het hele dorp is een grote bezienswaardigheid. Een fiets huren om het stadje te verkennen kan hier ook. Een bezoek aan het Cua Dai-strand is bovendien de moeite waard.

Je kunt ook een uitstapje maken naar My Son, een van de meest indrukwekkende archeologische terreinen met bouwwerken uit de oude Cham-dynastie. Verder kan je diverse kleine dorpjes in de buurt bezoeken en zien hoe oude ambachten op traditionele wijze worden bedreven.

Halong Bay

Ongeveer drieduizend grillige rotsen rijzen recht omhoog uit het turquoise water van de Halong Baai. Tijdens de boottochten door het mysterieuze landschap van kalksteen is er gelegenheid om te zwemmen, de grotten te verkennen of het beste seafood van Vietnam te proeven
Rondreizen Vietnam: Lekker alles laten regelen door deskundigen!
Heb je helemaal geen tijd of zin om je trip naar en door Vietnam zelf samen te stellen? Wil je in het land zelf geen moeite doen en heb je het liefst dat je vervoer van tevoren allemaal geregeld is? Dan kun je een individuele rondreis selecteren via een specialist die alles tot in de puntjes voor je regelt. Op de Vietnam rondreis pagina vind je een overzichtelijk aanbod van diverse rondreis specialisten Vietnam. De meeste aanbieders gericht op individuele reizen, maatwerk en bouwstenen. Zo kun je eenvoudig bekijken welke organisatie de goedkoopste rondreis Vietnam voor je heeft of de reis samenstelt die voor jou het meest ideaal is.

Ho Chi Minh-stad

Ho Chi Minh-stad is het voormalige Saigon. De stad is niet alleen fascinerend, je kan hier ook alles vinden over de Vietnam oorlog toendertijd met Amerika. Hier kun je het oorlogsmuseum bezoeken, het Herenigingspaleis (de verovering van het paleis betekende het einde van de Vietnamoorlog) en de Jade Emperorpagode. En wat je helemaal niet mag overslaan, is een tocht naar Cu Chi. Daar word je, op toeristische manier, uit de doeken gedaan hoe de Vietcong vanuit tunnels de Amerikanen saboteerde. Je kunt zelf persoonlijk ondervinden hoe het onder de grond is. Een klein deel van de tunnels is speciaal voor toeristen groter gemaakt om doorheen te kruipen. Een tocht naar Cu Chi wordt vaak gecombineerd met een bezoek aan de Cao Daitempel. DeCao Dai is een kleine religieuze groep, met een kleurrijke tempel en dito gebruiken.

Relaxen in Nha Trang

Nha Trang met zijn kilometers lange strand, leent zich uitstekend voor luieren, zwemmen of snorkelen. Ideaal om even een break te houden tijdens je door je backpack Vietnam rondreis.

Geniet in Phan Thiet

Een goed alternatief is het rustige strandplaatsje Phan Thiet met zijn uitgestrekte witte stranden. Deze bestemming wordt onder backpackers steeds populairder.