Backpacken Europa

Wil je backpacken door Europa? Met de trein door Europa reizen of een of meerdere landen per vliegtuig aandoen? En dan door de landen per openbaar vervoer reizen? De landen rond de Middellandse zee, in het oosten van Europa, maar ook Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk hebben veel te bieden.

De wonderschone, vaak nog ongerepte landschappen van Toscane, Andalusië of het Franse de Provence. Of een stedenreis Istanboel, Rome of Praag maken? Er zijn vele mogelijkheden om door Europa rond te reizen. Zowel zelfstandig als backpacker, met je eigen auto of per bus, vliegtuig of trein.

Backtrackers toont je informatie per land, streek en bestemming. Zo kun je goed voorbereid backpacken of rondreizen door de landen of in het gebied waar je heen wilt.

Backpacken Spanje

Spanje heeft voor een backpack vakantie vele mogelijkheden. Iedere regio is uniek met elk haar eigen kenmerken. Andalusië, Catalonië, het koninklijke binnenland en de eilanden zijn prachtig om te ontdekken. Het noorden en het westen prachtig vol met tradities en folklore. Ontdek Spanje met je rugzak!

Wil je door Spanje reizen? Backpacken of een rondreis maken over het Spaanse vaste land of eiland hoppen? Spanje is het ideale land om per rondreis of met je rugzak te verkennen. Het land is enorm gevarieerd en iedere streek en eiland zijn uniek. De witte dorpjes van Andalusie, het schitterende berglandschap van Baskenland en de prachtige natuur op Mallorca zijn maar enkele voorbeelden van wat de mogelijkheden zijn betreffende Spanje. Dit alles op maar een paar uurtjes vliegen of een dag met de trein vanuit Nederland en Belgie.

Spanje wordt steeds populairder als backpack bestemming. Het is dan ook eenvoudig om met je rugzak in het vliegtuig of op de trein te stappen en binnen een mum van tijd op een Spaanse bestemming te arriveren. Door de prima infrastructuur, het treinennetwerk en de vlieg verbindingen kun je op een vlotte manier Spaanse bestemmingen verkennen. Wanneer je bijvoorbeeld in Madrid arriveert ben je redelijk snel in Sevilla, Malaga, Barcelona of Valencia. De Spaanse kust is het mooist om per trein te verkennen. Begin bijvoorbeeld in Barcelona en reis richting Valencia, Allicante, Cartagena en Malaga. Trek daarna de binnenlanden van Andalusie in om Sevilla, Cordoba en de Spaanse witte dorpen waaronder Rhonda te bezoeken. Bijna in ieder dorp of stadje is wel goedkope accommodatie te vinden. Posada’s en hotels zijn er in alle soorten, maten en prijsklasses te vinden.

Backpacken Italie

Prachtige bergen en meren in het noorden, glooiende heuvels en landschappen in het midden en uitgestrekte gebieden met veel historie in het zuiden. In Italie kun je stedentrips maken, genieten aan het strand, teruggaan in de tijd in de oude steden en dorpen en genieten van de natuur. Geen wonder dat steeds meer backpackers en reizigers Italie aandoen.

Backpacken Israel

Israel wordt steeds populairder om te ontdekken. De laatste jaren is het backpack toerisme uit Westerse landen flink toegenomen. En dat is ook niet zo gek want het beloofde land is indrukwekkend. Een schitterende natuur, de Dode Zee, Bijbelse plaatsen zoals Jeruzalem en Bethlehem, het hippe Tel Aviv en de badplaats Eilat! Alle ingredienten voor een backpack vakantie.

Backpacken in Israel? Rondreizen Israel? Backpacken door het beloofde land? Wil je binnenkort door Israel reizen? Steeds meer reizigers kiezen ervoor om door het land van de Bijbel te reizen. Israel heeft ongelofelijk veel beziens-waardigheden. Hoogtepunten die met het ontstaan van het Christendom te maken hebben en die al beschreven staan in de oude Bijbel. Daarnaast is Israel ook nog eens hip en trendy. Tel Aviv is één van de hipste steden ter wereld en de badplaats Eilat is een populaire badplaats voor vele zonaanbidders. Kortom, Israel heeft alles en is veiliger dan ooit! Pak nu je kans om in Israel te gaan backpacken.

De bijbelse geschiedenis van Israel zorgt ervoor dat vele reizigers dit prachtige land bezoeken. Tel Aviv is het beginpunt voor vele backpackers en reizigers voor een pelgrimage door het Heilige Land. Nazareth, de christelijke stad der kerken is de historische plaats van de Maria boodschap. In Kana verrichtte Jezus zijn eerste wonder. Tabga is bekend om de vermenigvuldiging van de broden en de vissen. Op verschillende punten van het meer van Galilea beginnen rondvaarten over dit zoetwatermeer. Het meer ligt 222 meter beneden zeeniveau. De omliggende heuvels vormen voor pittoreske plaatjes. Wat kun je nog meer verwachten in Israel? Prachtige reservaten, kruisvaardersburchten, olijfbossen, en archeologische vindplaatsen. De Dode Zee, de oude voor zowel moslims als christenen historische stad Jeruzalem, Bethlehem en de rivier de Jordaan. Allemaal hoogtepunten tijdens een rondreis door Israel.

Als andere plaatsen juwelen zijn dan is Jeruzalem de kroon. Naderend vanuit verschillende richtingen zie je Bethlehem en het Manger plein. Ein Kerem herinnerd aan Johannes de Doper en Betfage vanwaar Jezus zijn palmtocht begint naar de Heilige stad. De Olijfberg, de Zionsberg, het graf van Koning David, de tuinen van Getsemane. Allemaal hoogtepunten wanneer je de omgeving van Jeruzalem bezoekt. In het centrum ligt de ommuurde oude stad. Hier heb je het gevoel dat je teruggaat in de tijd. Loop de Via Dolorosa af. De weg die Jezus heeft afgelegd naar zijn kruisiging. Zie de Joden bidden bij de klaagmuur en hoor de gebeden uit de Al-Aqsamoskee. In het centrum komen moslims en Joden gebroederlijk samen.

Een reis naar het Dode Zee gebied(waar je lekker in kan dobberen zonder dat je naar de bodem zinkt) is prachtig. Breng naast een bezoek aan de Dode Zee een bezoek aan het Qumran van de oude Essenen en de vesting van Massada. Reis daarna door naar de badplaats Eilat om te genieten van een heerlijk verblijf aan het strand.

Backpacken Griekenland

Griekenland stijgt met stip op de lijst van backpack bestemmingen in Europa. Doordat Griekenland de laatste tijd relatief goedkoper is geworden zijn vliegtickets en hotels aantrekkelijk geprijsd. Zo wordt het heel aantrekkelijk om door Griekenland te backpacken en om bijvoorbeeld van eiland naar eiland te hoppen.

Wil je backpacken door Griekenland? Eilandhoppen, de oude Griekse cultuur ontdekken en genieten van al het lekkers dat Griekenland te bieden heeft? Check dan de informatie op deze pagina. Voor iedereen die een unieke cultuur zou willen ontdekken en niet te lang in een vliegtuig zou willen zitten is Griekenland een perfect land om te bereizen. Met de rugzak, per georganiseerde rondreis of individueel rondreizen…het maakt niet uit. De vele historische eilanden maken reizen door deze prachtige eilandenarchipel een waanzinnige ervaring.

Griekenland is onder veel backpackers populair. Het is dan ook waanzinnig om in Athene aan te komen langs de kust te reizen en halverwege te gaan eiland hoppen. Vanuit bijna iedere stad aan de kust gaan er wel veerboten naar de Griekse eilanden. Vanaf ieder eiland kun je met de boot of per vliegtuig goedkoop naar een ander eiland.  Ieder eiland is verschillend en je ontdekt altijd weer nieuwe bezienswaardigheden. Goedkope accommodatie is in Griekenland geen probleem. Op ieder eiland zijn in de dorpen en stadjes goedkope hotels te vinden. Accommodatie is er in alle soorten, maten en prijsklasses te vinden.