Backpacken in Costa Rica

Costa Rica is uitgeroepen tot backpack bestemming van 2016. En dat is niet zo gek want Costa Rica heeft alles te bieden wat een backpacker wenst. Wil je weten waar Costa Rica zo populair onder backpackers is?

Je kan dan wel naar botanische tuinen in Amsterdam gaan om de tropen in een notendop te ontdekken. Je kan er ook daadwerkelijk backpacken. Costa Rica is de laatste jaren onder backpackers een groeiende bestemming. Gingen voorheen de Amerikanen en Canadezen backpacken in Costa Rica, tegenwoordig weten ook westerse backpackers dit prachtige land te vinden. Eén van de redenen is een toename van rechtstreekse vluchten vanuit diverse Europese landen. Ook vanaf Amsterdam en omliggende luchthavens is het aantal vluchten naar dit ultieme vakantie land de laatste 10 jaar flink gestegen. Costa Rica is booming! En terecht want er is veel te zien en te beleven in dit prachtige tropische land.

Low budget accommodatie zijn er voldoende aanwezig. Vooral San José, Jaco en de stranden van Manuel Antonio bieden genoeg goedkope accommodatie mogelijkheden. Guesthouses, lodges, hostels maar ook luxe resorts…alles is mogelijk!

Vanaf Amsterdam, Dusseldorf of Brussel ben je voor een redelijke prijs in 10 uurtjes in de hoofdstad San José. Het loont om de vliegticket prijzen van verschillende airlines te vergelijken. Wil je weten welke maatschappij het goedkoopste vliegticket San José heeft?

Costa Rica staat bekend om haar prachtige stranden, groene valleien, tropische jungles en een heerlijk klimaat. Dit in combinatie met een voor Midden Amerika prima infrastructuur, gastvrije bevolking en tal van attracties en activiteiten zorgt ervoor dat Costa Rica naast Mexico het populairste land in Midden Amerika is om te backpacken.

Er is veel te doen, zoals surfen, diepzeevissen, duiken, snorkelen, vogels kijken, berg beklimmen en wandeltochten door de regenwouden maken. Dit alles maakt Costa Rica het domein van backpackers en surfers die genieten van een heerlijk klimaat, een schitterende ongerepte natuur en prachtige relaxte stranden.

De jungles en watervallen van Manuel Antonio Nationaal Park lopen tot aan de parelwitte de stranden. Deze jungle herbergt vele dieren en ontelbare vogelsoorten. De stranden van Manuel Antonio zijn perfect om te snorkelen, wandelen, duiken. Vele laidback strandhutjes en accommodaties voor backpackers zijn hier dan ook te vinden. Kortom, Manuel Antonio Park biedt je de ultieme strand en jungle ervaring.

Jaco is niet alleen een populaire bestemming onder backpackers, ook de Costa Ricanen komen hier graag. Deze vlakbij San José gelegen badplaats is uitermate geschikt om te surfen en lekker te ontspannen op het brede strand. In het weekend komen er veel dagjesmensen en jongeren uit San José om te feesten. Er zijn vele bars, discotheken en restaurants die garant staan voor een aantrekkelijk en bruisend nachtleven.

De Arenal vulkaan is een nogsteeds actieve vulkaan die je prachtige beelden voorschotelt. Rookpluimen, lavastromen en erupties geven sávonds een spectaculair vuurwerk die vanaf veilige afstand te bewonderen is.

Ook het koloniale verleden komt in Costa Rica ruim aan bod. León is een oud koloniaal stadje waar de tijd heeft stilgestaan. Hier vind je vele kerken en kathedralen, historische pleintjes en sierlijke oude gebouwen. Diverse musea in dit stadje vertellen over het rijke verleden ten tijde van de Spaanse overheersing.

Punta Leona is een tropisch regenwoud met meerdere soorten planten en dieren. Deze beschermde jungle heeft vele kikkersoorten, vogels, planten en bloemen met de meest schitterende kleuren.

Of het nu gaat backpacken, surfen, dieren en vogels spotten, zeilen, vissen, snorkelen of gewoon zonnebaden, Costa Rica is het perfecte land waar alles mogelijk is.