Backpacken in Guatemala

Guatemala is het Inca land bij uitstek. Als je back to basic wilt backpacken en niet de drukte wilt beleven dat buurland Mexico heeft dan moet naar met je rugzak naar Guatemala gaan. Je kunt natuurlijk ook beide landen combineren.

Wil je backpacken Guatemala? Reizen door het oude Maya koninkrijk? Wie van ruige bergen, pittoreske dorpjes, kleurrijke markten, in nevel hangende vulkanen en de oude Maya cultuur houdt is Guatemala een fantastische bestemming. Backpacken Guatemala stijgt dan ook in populariteit onder backpackers die Midden Amerika op hun bucketlist hebben. De reden is naast een aantal aantrekkelijke bezienswaardigheden zoals Tikal en Antigua de toenemende veiligheid en de beter wordende infrastructuur.

Guatemala bezienswaardigheden en activiteiten

– Tikal, de mysterieuze mayastad midden in de jungle.
– Antigua, de oude koloniale stad uit de Spaanse overheersing
– Actieve vulkaantochten naar bijvoorbeeld de Santiaguito
– Panajachel en het Atitlan meer. Boottochten naar aan de meren gelegen dorpen en ontdekken van de natuur.
– De weekmarkt van Solola.
– Quetzaltenango. Het middelpunt van de mayacultuur. Hier zie je traditionele ceremonies, kleurrijke markten en Spaanse kerken in verschillende mayadorpen in dit gebied.

Veel backpackers reizen naar Guatemala om Spaans te leren. De reden is dat de mensen in Guatemala duidelijk en langzaam Spaans spreken en de natuur en cultuur van het land zelf.  Met name het studentenstadje antigua is populair onder backpackers. Veel backpackers die door Guatemala trekken blijven hier dan ook langer. Om spaans te leren en om even te ontspannen, want uitgaan kun je hier prima. Naast Antigua is het Mayacomplex Tikal een van de mooiste plekken van Midden Amerika. Een van de mooiste plekken naast Tikal is semuc Champey. Indrukwekkend zijn de azuurblauwe waterplateaus midden in de jungle. Hier kun je in zwemmen en relaxen. Hier zwemmen de visjes die je aan je huid knabbelen. Je voelt je ontspannen en herboren.