Backpacken in Panama

Panama is bij de meeste reizigers niet het eerste land in Latijns Amerika waar je aan denkt om te gaan backpacken of georganiseerd rond te reizen.
Bij de meesten roept Panama alleen de associatie op met het Panama kanaal. Niet velen weten dat dit land een schitterende natuur heeft met ontelbare vogel-en diersoorten. Panama is het land van vele eilanden die oneindig gevarieerd zijn: In Panama vind je de pure rijkdom van het regenwoud. De natuur in Panama is zo gevarieerd dat er een groot onderzoekcentrum is opgericht die de natuur van Panama als leidraad neemt voor de gezondheid van de natuur op aarde.

Het Panamakanaal
Eind negentiende eeuw zag de Fransman Ferdinand de Lesseps zijn droom waar worden: een kanaal van de Grote oceaan naar de Atlantische dwars door Panama heen. Het Panamakanaal met een lengte van 56 kilometer, dwars door de jungle was geboren.

Panama cultuur

De Panamese eilanden zijn allemaal uniek. De bevolking van Panama op het vaste land is gemixed zoals in de meeste Latijnse landen,maar op de eilanden tref hoofdzakelijk de oorspronkelijke bewoners aan. Dit zorgt ervoor dat een bezoek aan de eilanden een unieke ervaring is waar tradities en rituelen nog aan de orde van de dag zijn.

De Kuna indianen

De grootste indianengroep van Panama zijn de Kuna’s.
Deze gestructureerde indianengroep met haar eigen regels leven in de Archipiélago de San Blas. Parelwitte stranden, heldere zee en schitterende natuur zijn de kenmerken van deze archipel. Een waar paradijs die sinds kort door backpackers en overige reizigers ontdekt zijn. De Kuna-indianen hebben een eigen wet en politiek stelsel dat enigzins op communisme lijkt. Onafhankelijk van de Panamese nationale regering.