Backpacken in Israel

Rondreizen Israel? Backpacken door het beloofde land? Wil je binnenkort door Israel reizen? Steeds meer reizigers kiezen ervoor om door het land van de Bijbel te reizen. Israel heeft ongelofelijk veel beziens-waardigheden. Hoogtepunten die met het ontstaan van het Christendom te maken hebben en die al beschreven staan in de oude Bijbel. Daarnaast is Israel ook nog eens hip en trendy. Tel Aviv is één van de hipste steden ter wereld en de badplaats Eilat is een populaire badplaats voor vele zonaanbidders. Kortom, Israel heeft alles en is veiliger dan ooit! Pak nu je kans om in Israel te gaan backpacken.

Hoogtepunten tijdens je rondreis Israel

De bijbelse geschiedenis van Israel zorgt ervoor dat vele reizigers dit prachtige land bezoeken. Tel Aviv is het beginpunt voor vele backpackers en reizigers voor een pelgrimage door het Heilige Land. Nazareth, de christelijke stad der kerken is de historische plaats van de Maria boodschap. In Kana verrichtte Jezus zijn eerste wonder. Tabga is bekend om de vermenigvuldiging van de broden en de vissen. Op verschillende punten van het meer van Galilea beginnen rondvaarten over dit zoetwatermeer. Het meer ligt 222 meter beneden zeeniveau. De omliggende heuvels vormen voor pittoreske plaatjes. Wat kun je nog meer verwachten in Israel? Prachtige reservaten, kruisvaardersburchten, olijfbossen, en archeologische vindplaatsen. De Dode Zee, de oude voor zowel moslims als christenen historische stad Jeruzalem, Bethlehem en de rivier de Jordaan. Allemaal hoogtepunten tijdens een rondreis door Israel.

Als andere plaatsen juwelen zijn dan is Jeruzalem de kroon. Naderend vanuit verschillende richtingen zie je Bethlehem en het Manger plein. Ein Kerem herinnerd aan Johannes de Doper en Betfage vanwaar Jezus zijn palmtocht begint naar de Heilige stad. De Olijfberg, de Zionsberg, het graf van Koning David, de tuinen van Getsemane. Allemaal hoogtepunten wanneer je de omgeving van Jeruzalem bezoekt. In het centrum ligt de ommuurde oude stad. Hier heb je het gevoel dat je teruggaat in de tijd. Loop de Via Dolorosa af. De weg die Jezus heeft afgelegd naar zijn kruisiging. Zie de Joden bidden bij de klaagmuur en hoor de gebeden uit de Al-Aqsamoskee. In het centrum komen moslims en Joden gebroederlijk samen.

Een reis naar het Dode Zee gebied(waar je lekker in kan dobberen zonder dat je naar de bodem zinkt) is prachtig. Breng naast een bezoek aan de Dode Zee een bezoek aan het Qumran van de oude Essenen en de vesting van Massada. Reis daarna door naar de badplaats Eilat om te genieten van een heerlijk verblijf aan het strand.

Accommodaties Israel

Her en der liggen de kibboetsen, Israel’s gemeenschappelijke landbouwbedrijven waarvan de meeste accommodaties aanbieden. Of je nu verblijft in een kibboets, stadshotel, pension of gastenverblijf. Overal in Israel kun je terecht.