Backpacken Noord Amerika

Wie gaat backpacken in Noord Amerika staat voor een moeilijke keuze. Doordat dit werelddeel enorm uitgestrekt en gevarieerd is zijn er diverse bestemmingen waar je je backpack vakantie of rondreis kunt beginnen. Wil je starten in de Verenigde Staten of Canada? In Los Angeles, Miami, Toronto of de hoofdstad van Alaska Anchorage?

Mogelijkheden genoeg, iedere staat in De Verenigde Staten en iedere provincie in Canada is uniek en heeft de meest prachtige bezienswaardigheden. Als alles in Noord Amerika zou willen bekijken ben je een aantal jaren bezig. Onmogelijk, dus een keuze voor een bepaald gedeelte van Noord Amerika zal gemaakt moeten worden.

Backtrackers helpt je hier graag bij met het tonen van bezienswaardigheden en informatie per Noord Amerikaans land, staat en per stad/plaats.

Of ga terug naar het overzicht van backpacken

Noord Amerika mogelijkheden als backpacker

De vraag die je jezelf moet stellen is wat je allemaal wilt doen tijdens een backpack trip of rondreis door Noord Amerika. Wil je eerst genieten van de zonnige kusten van de Verenigde Staten? Kies dan voor een start in Miami of Los Angeles. Cultuur, muziek en geschiedenis. Dan is een start in Memphis of New Orleans een interessante optie. Wil je de woesternij in en sportief een gebied verkennen. Kies dan voor een start in San Francisco, Seattle, Toronto of Vancouver. Als je echt helemaal into the wild wilt gaan, dan is Anchorage in Alaska een ideale start.

Backpacken en rondreizen Verenigde Staten

Amerika is een backpack en rondreis land bij uitstek. De infrastructuur is prima, grote afstanden kunnen per huurauto, camper of per bus afgelegd worden. Eventueel kan er via binnenlandse vluchten tijd worden gewonnen om de vele bezienswaardigheden verspreidt door het gehele land te bezichtigen.

Bezienswaardigheden zijn oa de Niagara Falls tegen de Canadese grens, de stad New York, waar je ooit in je leven een keer geweest moet zijn. De Westkust verkennen per huurauto of camper met steden zoals San Francisco, Los Angeles en San Diego. De natuur en het landschap van Yosemite National Park, Colorado plateau in Utah, The Grand Canyon.

De gokstad Las vegas midden in de woestijn trekt jaarlijks vele bezoekers die een kansje wagen in de casino’s op bijvoorbeeld roulette, blackjack of poker. Route66 loopt van Oost naar West(of andersom) dwars door Amerika heen. Met de auto, camper of motor is dit een waar spektakel. De bruisende muzieksteden New Orleans en Memphis.

De moerassen van de Everglades in Florida en de prachtige eilanden van de Key West verkennen. Teveel om in een notendop op te noemen.

Lees er meer over op onze pagina over Backpacken Verenigde Staten

Backpacken en rondreizen Canada

Rondreizen of backpacken door Canada is een ware sensatie. Canada is na Rusland het grootste land ter wereld en heeft voor de liefhebbers van natuur veel te bieden. Ondanks de vele bergen, valleien en natuurgebieden is de infrastructuur prima en kan er per huurauto, camper of per bus in een redelijk tempo grote afstanden worden afgelegd.

Vliegen van stad naar stad en daar een huurauto boeken is natuurlijk ook een optie. Het landschap van Canada bestaat uit immense heuvelachtige bossen met meren, rivieren en fjorden. Dit is het domein van beren, elanden en vele roofvogels.

Het esdoornblad (maple leaf) is het nationale symbool van canada en is in iedere staat te vinden. Toronto, Montreal, Ottawa en Quebec zijn steden elk met hun eigen typische karakter. Ontdek Canada, kom meer te weten over dit prachtige land als backpacker.