Backpacken in New York

Backpacken New York. New York is een waanzinnige stad om te verblijven en een perfecte start voor je backpack vakantie of rondreis door de Verenigde Staten. Er is zoveel te zien en te doen dat je hier wel een aantal dagen kunt verblijven. Chinatown, Brooklyn, Little Italy en de studentenwijk Greenwich Village zijn een bezoek meer dan waard. Backpackers trekken massaal naar Greenwich Village. Hier vind je namelijk vele leeftijdsgenoten in één van de vele coffeebars, kroegjes en goedkope restaurantjes.

Maar er is meer! Veel meer. Wat dacht je van shoppen in Macy’s en Bloomingdales. The Empire State Building bij nacht beklimmen. Getuige zijn van een musical op Broadway. (Als je ‘s middags rond drie uur midden op Time Square in de rij gaat staan bij de ticketbox kun je voor diezelfde avonden kaartjes voor top musicals bemachtigen voor de helft van het geld.) Een avondwandeling over The Brooklyn Brigde, met een schitterend uitzicht op Manhattan. Relaxen in Central Park. Museum of Modern Art, Guggenheim en The Metropolitan Museum zijn de top museums in The Big Apple. Te veel om op te noemen.

Bezienswaardigheden New York

Central Park
Eén van de bekendste parken ter wereld. Overal zijn mensen aan het sporten en liggen er mensen in het gras te relaxen. Hier komen de New Yorkers wanneer ze vrij hebben.

Yankee Stadion
Als je de kans krijgt een honkbal wedstrijd te kunnen zien (seizoen is van april tot oktober) in het Yankee Stadion, dan moet je die zeker grijpen! De sfeer en het enthousiasme van de fans zorgen voor een hoogtepunt. Probeer voor het stadion kaartjes te bemachtigen. Online liggen de prijzen stukken hoger.

Boottocht op de Hudson
Een boottocht met de Circle Line om Manhattan heen is ook zeker de moeite waard, je vaart dan ook vlak langs Ellis Island en het Vrijheidsbeeld.

Hiphop tour door de Bronx
Maak per bus een trip door de Bronx en bezoek de plaatsen waar rap en hiphop groot zijn geworden. Kurtis Blow, Grandmaster Flash, Doug e Fresh zijn hier allemaal op straat met een ghettoblaster begonnen.

Wij hebben een aantal overige bezienswaardigheden en attracties in alfabetische volgorde hieronder vermeld.

– Battery Park (uitzicht op de Hudsonbaai en het Vrijheidsbeeld).
– Broadway, het theaterdistrict, dat aan de zuidpunt van Manhattan begint met Bowling Green en eindigt in het noorden in de Bronx.
– Central Park, 4 km lang en 800 meter breed, druk bezocht door de kleurrijke Amerikaanse bevolking.
– Chinatown, een stad in een stad.
– Empire State Building (380 meter hoog).
– Fifth Avenue met dure winkels. Het bekijken van de etalages is een geliefde bezigheid. Verder liggen aan deze Avenue Sint Patrick’s Cathedral en het Rockefeller Center.
– Soho, de wijk waar alle nieuwe trends en modes ontstaan
– Greenwich en East Village, studentenwijk, avant-garde mode, antiek en vlooienmarkten.
– Harlem, de zwarte hoofdstad van Amerika. Bezoek dit deel alleen met een georganiseerde tour.
– “Miss Liberty”, het vrijheidsbeeld, het symbool van de stad
– Lincoln Center, het muzikale centrum van New York.
– Madison Avenue, de chique straat voor de happy few.
– Park Avenue, een imposante straat met architectonische gebouwen.
– Times Square, het beroemde plein met de vele billboard reclames en de nieuwjaarsfeesten.
– Radio City Hall nabij het Rockefeller Center.