Backpacken Australie

Je bent net klaar met je opleiding of je neemt een sabbatical om te gaan backpacken Australië. Een unieke persoonlijke ervaring die je je leven niet meer zult vergeten. Wie gaat backpacken in Australië komt in het land van de wonderschone oeroude landschappen gevarieerd met moderne metropolen.

Ga terug naar het overzicht backpacken Oceanië

Wat kun je verwachten?

Nergens anders is een backpack vakantie zo gevarieerd als in Australie. Kleurige koraalriffen in het Great Barrier Reef, reusachtige krokodillen in weelderige moeraslanden, koala’s in een geurend eucalyptusbos, kangoeroes hoppend door de natuur, Aboriginals in de “outback”, vogelbekdieren in mysterieuze regenwouden.

Geen enkel ander land heeft zoveel verschillende bezienswaardigheden als Australië. Daarom is Australië is het ultieme land om te backpacken of een rondreis te ondernemen.

Waar ga je heen?

Australië is een land van prachtige gevarieerde uitgestrekte landschappen. In bepaalde gebieden kan je binnen 1000 kilometer heuvels vol groen, rotsige canyons en vlakke dorre gebieden tegenkomen. Een land gevuld dus met allerlei verschillende invloeden. De vriendelijke, relaxte en gastvrije Australiërs leven een ongedwongen leven en genieten van hun land. Er is afwisseling genoeg, de seizoenen zijn anders, het licht is anders, zelfs de kleur van de aarde is anders, vergeleken met andere werelddelen! Met een bijzondere hoofdstad en een mooie cultuur is er voor iedereen die gaat backpacken wat te vinden.

Twijfel je of je naar Nieuw Zeeland moet gaan? We hebben ook een artikel over backpacken Nieuw Zeeland geschreven.

Backpacken en rondreizen

Australie bestaat uit zes staten en twee territoria (zie linkermenu). Naast dat ze allemaal een eigen regering hebben, heeft elke staat en elk territorium een eigen karakter. Zo is Northern Territory bijvoorbeeld de “Outback State” met uitgestrekte rode woestijngebieden waar je bijna niemand tegenkomt. In tegenstelling tot Victoria, de “Garden State”, waar steden en dorpen worden afgewisseld met groene heuvels en bossen. In elke staat is er zeker voor iedere backpacker en reiziger wat te zien en te doen!

New South Wales

New South Wales is niet alleen de oudste staat van Australië, het is ook het meest dichtbevolkte. Hier woont een derde van alle Australische inwoners. Niet voor niets hebben vele Australiërs voor deze staat gekozen want New South Wales heeft veel te bieden. Hier ligt Sydney de grootste en meest bekende stad van Australië. De meeste reizigers die backpacken starten in deze staat.

Queensland

Queensland wordt ook wel de “Sunshine State” van Australie genoemd. Om te backpacken enorm populair vanwege de zon en het nabij gelegen Great Barrier Reef. Niet alleen backpackers, maar ook voor Australiers zelf is dit een favoriete vakantiebestemming.Brisbane is de hoofdstad van deze errug relaxte en zonovergoten staat. Cairns is een populaire bestemming om je backpack rondreis te starten of te eindigen.

West Australie

Zon, avontuur, geheimzinnige natuur-gebieden en gezellige relaxte plaatjes. In Western Australië vind je dit allemaal. Hier hangt nog een echte pionierssfeer. Steeds meer backpackers combineren deze staat met de oostkust. En terecht want in Western Australia is verschrikkelijk veel moois en interessants te zien. De hoofdstad van deze staat is Perth.

 Victoria

Victoria wordt ook wel de “Garden State” genoemd en is de dichtstbevolkte staat van Australie. Ondanks het relatief kleine oppervlakte heeft Victoria ongelooflijk veel attracties en hoogtepunten wat backpacken of rondreizen door Victoria interessant maakt. De staats hoofdstad Melbourne is de tweede grootste stad van Australie en heeft je veel te bieden.

Northern Territory

Northern Territory telt de minste inwoners van Australië. Je kunt hier uren reizen over de rode eindeloze vlaktes zonder een mens tegen te komen. Een volle tank en genoeg eten en drinken is geen overbodige luxe als je gaat rondtrekken door deze staat. Darwin is de hoofdstad van deze staat. Velen die hier gaan backpacken doen dat in combinatie met het Indonesische Bali. Is 2 uurtjes vliegen.

Zuid Australie

Zuid Australie wordt ook wel de “Empty State” van Australie genoemd omdat het grootste gedeelte uit woestijn en droge zoutmeren bestaat. In deze staat vind je veel attracties die Australie zo’n populair vakantie land maken: ongerepte natuur, unieke diersoorten en de stad Adelaide. Je moet dan ook niet vreemd opkijken als je midden in de wildernis backpackers tegenkomt.

Australian Capital Territory

Australian Capital Territory (ACT) is niet groot. Het ligt helemaal omsloten in de staat New South Wales. ACT bestaat voor meer dan 70% uit bush, maar hier ligt ook de hoofdstad van Australie, Canberra. Toen in Australie een federatie werd, moest er worden bepaald welke stad de eer kreeg zich hoofdstad van Australie te noemen.

Tasmanie

De eilandstaat Tasmanië ligt ten zuidoosten van Australië en is een van de schilderachtigste eilanden ter wereld. Veel backpackers en reizigers slaan Tasmanië over terwijl er juist veel te zien en te doen is. Er zijn fascinerende koloniale dorpen, prachtige regenwouden, unieke flora en fauna en prima stranden. Hobart is de hoofdstad van Tasmanië.