Backpacken in Capital Territory

Australiërs spreken over het algemeen met enig sarcasme over dit gebied. Ze zijn het er allen over eens dat de Australian Capital Territory maar saai is. De kleine territory die in New South Wales ingesloten ligt heeft dan ook niet erg veel te bieden. De enige reden waarom de Capital Territory interessant is omdat hier de hoofdstad van Australie gevestigd is, namelijk Canberra.

Canberra
Canberra, de hoofdstad van Australië; het centrum van de Australische cultuur, geschiedenis en levensstijl. Canberra is een levendigestad gelegen in een park met een unieke geschiedenis. Verscholen onder het vele loof ligt een drukke moderne stad met een grote keuze aan restaurants, wijnproeverijen, winkels, amusementsgelegenheden van wereldklasse. De stad heeft een bijzonder gevarieerde festival-en evenementenagenda.

Bezienswaardigheden en hoogtepunten Capital Territory

Buiten Canberra ligt een prachtig landschap met schilderachtige dorpjes met allerlei antiek- en handwerkwinkeltjes en zalige restaurants buiten in de natuur. Bezoek ook de wijngaarden. Hier kunt u de plaatselijke wijn proeven en kopen. Natuurlijk is er ook de ‘bush’ met nationale parken en reservaten waar u allerlei dieren en rustige natuur kunt ontdekken. Een ballonvaart in alle stilte in de vroege ochtend is een prachtige ervaring: in alle rust genieten van de bezienswaardigheden in en rond de stad en het meer. Ook bestaat de mogelijkheid voor een rustige fietstocht door het mooie landschap rond het prachtige Burley Griffin meer. Fietsen zijn overal te huur. Huur een bootje of ontspan tijdens een rondvaarttocht over het meer langs de vele bezienswaardigheden.

Tidbinbilla Nature Reserve en Namadgi National Park
In deze natuurparken zijn uitstekende wandelingen te vinden. Vooral het Namadgi National Park, dat tegen het Mt. Kosciuszko National Park aanligt, heeft met de 1600 meter hoge bergen een mooi landschap om te wandelen.