Backpacken in Canberra

Canberra is de hoofdstad van Australie en de moeite waard om als backpacker of reiziger te bezoeken.
Ondanks dat Canberra geisoleerd ligt is er ontzettend veel te doen.
Dankzij de galerijen, nationale bezienswaardigheden, ambassades, winkels, tuinen, markten, sportevenementen en sportfaciliteiten, theaters, restaurants, wijnmakerijen, discotheken en cafes is er enorm veel om te doen en te zien….je kan je hier echt uitleven.
Natuurlijk zijn er grote attracties in Canberra, waar alles waar Australie trots op is wordt tentoongesteld. Sommige van deze nationale bezienswaardigheden bevinden zich in de

De hoofdstad, die in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht niet Sydney is, is met bijna 360.000 inwoners slechts de achtste stad van Australië. De geplande stad werd ontworpen als een compromisoplossing na de rivaliteit tussen Sydney en Melbourne om de status van hoofdstad, en werd toen de hoofdstad in 1927.

Parliament House is een van de populairste attracties van de stad. Een ballonvaart biedt uitzicht op Lake Burley Griffin, waaromheen de stad is gebouwd, het National Arboretum en de nationale parken. Voor wie niet van de hoogte houdt of liever zelf actief bezig is, is er een 35 km lang fietspad rond het meer.

Bezienswaardigheden en hoogtepunten Canberra

Het parlementsgebouw
Hier kun je een gratis rondleiding krijgen. Het gebouw, dat in een heuvel gebouwd is, kent allerlei architectonische foefjes die je getoond worden en je krijgt bij de rondleiding uitleg over de Australische politiek. Dat laatste is misschien een beetje saai, maar is wel handig om wat meer over het land te weten te komen.
National Art Gallery – Elke staat heeft een Art Gallery, maar in de ACT staat de nationale. Hier vind je een uitgebreide verzameling van Aboriginal kunst, eigentijdse Australische kunst en wisselende exposities over buitenlandse kunst.

Canberra national zoo
Dierenvrienden kunnen hun hart ophalen in de National Zoo and Aquarium. Tijdens de Zoo Venture Tour kunt u tijgers, leeuwen, beren, apen en vele andere dieren met de hand voeren. Verder kunt u hier ook nader kennismaken met inheemse Australische dieren en de grootste verzameling ‘big cats’ van Australie. Neem er de tijd voor om te genieten van alles wat Canberra te bieden heeft en maak een rondrit door de omgeving langs de Wijnproeverijen, historische dorpjes, prachtige kustgebieden en de beroemde ‘Snowy Mountains’.

Stadswandeling
Het is leuk om eens een beetje rond te wandelen door de stad en te zien hoe de stad gebouwd is, want dat is nogal anders dan veel andere steden. Misschien kom je zelfs nog een kangaroe tegen, want die komen in Canberra in de stad voor!

Canberra heeft ook een swingend uitgaansleven. Geniet samen met de plaatselijke bevolking van live muziek, comedy, dansgelegenheden en kroegen. Ver is,het niet maar je moet wel weten waar je moet zijn – het centrum van de stad, Kingston, Manuka, Braddon en Dickson, biedt een bruisend nachtleven. Je kunt ook een gokje wagen in Casino Canberra, dat 24 uur per dag geopend is Kijk eens rond voor een mooi aandenken aan dit bezoek in een van de vele kunstgalerijen en kunstwinkeltjes die Canberra rijk is. Begin in de National Gallery of Australia en ga daarna de particuliere galeries af, want daar vindt u van alles: inheemse maar ook internationale kunst en kunstnijverheid. Laat je verleiden door de mode in de trendy boetieks in Manuka en Kingston of ga eens uitgebreid winkelen in de grote overdekte winkelcentra.

De inwoners van Canberra houden van sport en hier liggen sportvoorzieningen van topklasse. Neem eens een kijkje bij de ‘Australian Insitute of Sports’ waar de Olympische atleten trainen; ga zwemmen of maak een rondleiding met een sporter als gids. Er liggen diverse golfbanen rondom de stad, maar pas op voor de kangoeroes, don’t hit them.
Maak een bushwandeling over een van de vele wandelroutes in de omgeving: ontdek de bergen, de rivierdalen en de velden. Er zijn ook wandelroutes door de stad zelf.