Backpacken in Queensland

Veel backpackers reizen na hun aankomst in Sydney of Melbourne door naar Queensland. Deze staat wordt ook wel de Sunshine State genoemd. Het heerlijke klimaat, de prachtige stranden, de schitterende natuur en de vele mogelijkheden om te ontspannen, sporten en natuurlijk te feesten maken Queensland de favoriete vakantiebestemming onder Australiers zelf en internationale backpackers. De stad Brisbane, het Great Barrier Reef, Whitsundayislands en Eungella National Park zijn de hotspots die tijdens een bezoek aan Queensland meestal worden aangedaan.

Brisbane en Cairns

Bris

Brisbane is de hoofdstad van Queensland. South Bank is de thuisbasis van de Brisbane Wheel en South Bank Parklands. De Story Bridge wordt ’s avonds in verschillende kleuren verlicht en vormt samen met de skyline op de achtergrond een prachtig motief voor het fotoalbum. Queens Street is de levendige hoofdstraat van de stad. 

Omdat er geen strand in de directe omgeving is, stonden de Australiërs erop een klein strandje aan te leggen in de parken aan de Brisbane River. Australia Zoo ligt ongeveer een uur ten noorden van Brisbane. Dit werd beroemd gemaakt door de “Crocodil Hunter” Steve Irwin, die de dierentuin runde en een groot voorstander was van dierenwelzijn.

Cairns was een oud vissersplaatsje dat door het Great Barrier Reef toerisme is uitgegroeid tot een leuke stad om te verblijven. Vanuit hier reizen vele reizigers naar het rif om te gaan duiken en snorkelen.

Bezienswaardigheden en hoogtepunten Queensland

Great Barrier Reef
De populairste attractie van Queensland en Australie is toch wel het Great Barrier Reef. Het meer dan 2000 kilometer lange rif is uniek in de wereld en een van de mooiste plekken ter wereld om te duiken. Meer naar het noorden ligt het rif dichter bij de kust en kan je makkelijker naar het Outer Reef, waar het het mooiste is. Duikcursussen zijn niet duur en er worden honderden duik- en snorkeluitstapjes georganiseerd.

Whitsunday Islands
Bij Airlie Beach ligt de Whitsunday eilandengroep. De azuurblauwe zee, het rif en de groene eilanden met witte stranden zijn een waar paradijs.

Cape York
Cape York is een echte uitdaging voor reizigers. Deze ruige noordpunt van Queensland is een wildernis zonder doorgaande verharde weg. De kaap is alleen met een goed uitgeruste 4-wheel drive te bereiken. Hier leven nog een aantal Aborigine stammen en verder heb je hier vooral krokodillen.

Eungella National Park
Dit nationaal park heeft mooie wandelroutes door regenwoud en je hebt hier de mogelijkheid om een platypus in het wild te zien!

Daintree National Park
Daintree ligt boven Cairns. Alleen de Coastal Road er naar toe is al prachtig. In Daintree vind je zeer dicht begroeid regenwoud en het paradijselijke Cape Tribulation. Kijk wel uit voor de krokodillen hier!

Fraser Island
Fraser is het grootste zandeiland ter wereld. Het is grotendeels nationaal park en je mag er zelf met een 4-wheel drive rondrijden en kamperen. Er zijn mooie meren en het wemelt er van de dingo’s.

Outback
Wil je de ware outback ervaren, rijdt dan vanuit Townsville helemaal naar de Northern Territory of volg de Birdsville Track naar South Australia!